- în primul rând, începe prin a rări treptat spălările. De la două zile, trece la de două ori pe săptămână, apoi o dată la 5 zile etc.
- perie părul cu o perie sintetică, mai degrabă decât cu una din peri naturali. Fă acest lucru dimineaţa, 2-3 minute pornind din vârful capului, până la vârfurile părului. Astfel vei repartiza sebumul pe toată lungimea firului de păr. Spală şi curăţă peria în mod regulat cu apă şi bicarbonat de sodiu.
- foloseşte o dată pe săptămână un tratament natural. Ai nevoie bicarbonat de sodiu fin, oţet de mere sau suc de lămâie, ulei de ylang-ylang.
Cum procedezi
Amestecă două linguri de bicarbonat dacă ai părul lung şi una dacă e scurt, cu foarte puţină apă, pentru a obţine o pastă mai mult sau mai puţin lichidă, în funcţie de preferinţe. Udă bine părul şi apoi aplică pasta ca pe un şampon obişnuit. Masează-ţi bine scalpul, prin mişcări circulare. Clăteşte apoi părul. Într-un pahar amestecă două linguri de oţet de mere cu apă rece sau călduţă şi cu două picături de ulei esenţial de Ylang-Ylang. Varsă amestecul diluat pe păr, de la rădăcină la vârfuri. Vei simţi mici înţepături. Clăteşte cu apă după 2-3 minute. Mirosul de oţet va dispărea rapid.
Ce efect au ingredientele?
Bicarbonatul de sodiu elimină mătreaţa şi murdăria şi asigură curăţenia părului un timp mai îndelungat. Părul se va îngrăşa mai rar.
Oţetul, datorită pH-ului său, va reda un pic de aciditate scapului. Şamponul, chiar şi cel bio, are un pH superior scalpului. Astfel părul devine prea alcalin şi apare mătreaţa. Oţetul previne mătreaţa şi dă strălucire şi supleţe părului.
Ylang-Ylang este cel mai potrivit ulei esenţial pentru păr. Întăreşte şi protejează scalpul şi hrăneşte bulbul de păr. Ca să nu mai vorbim de aromă! Cu toate acestea, îl poţi înlocui cu un alt ulei esenţial, cum ar fi cel de ghimbir, lavandă, geranium.