3 paşi pentru a arăta impecabil

1 Prima şi cea mai importantă regulă este curăţarea atentă, ce are drept scop eliminarea celulelor moarte. Fă-ţi un scrub natural din două linguriţe de migdale pisate, amestecate cu o lingură de miere. Masează uşor pe faţă iar după 5 minute clăteşte-te cu apă caldă.

2 Castravetele calmează, închide porii şi diminuează cearcănele. E ideal împotriva excesului de sebum, dar recomandat şi în cazul pielii uscate. Împrospătează-ţi tenul şi oferă-i hidratare naturală, astfel: taie felii subţiri de castravete crud şi aşază-le pe faţă.

3 Dacă ai tenul gras, ai nevoie de o metodă care să revigoreze şi să ofere pielii prospeţime. Curăţă o jumătate de castravete şi mărunţeşte-l cu ajutorul blenderului până obţii o pastă. Aceasta se combină cu câteva picături de suc de lămâie şi apoi se aplică tot amestecul pe faţă şi se lasă câteva minute.

Secrete pentru îngrijirea feţei

Împiedică uscarea excesivă a tenului alegând produse hidratante sau cu textură uleioasă şi nutritivă.
► Trusa de îngrijire trebuie să cuprindă un produs exfoliant delicat, demachiant şi o loţiune tonică din aceeaşi gamă şi două creme foarte hrănitoare, pe bază de acizi de fructe – de zi şi noapte.
Foloseşte toate aceste produse zilnic şi tenul tău va rămâne tânăr şi sănătos. Pe parcursul zilei, foloseşte o apă termală, pentru că împrospătează instantaneu şi, în plus, oferă machiajului rezistenţă.
►  O dată pe săptămână, ai nevoie de o mască purifiantă sau pe bază de vitamine, care să lase tenul catifelat şi neted.

Hidratarea de care tenul tău are nevoie

Înainte de a începe curăţarea tenului, ai nevoie de o baie de aburi care va deschide porii şi va hidrata în profunzime, facilitând exfolierea. Prepară o infuzie din flori de muşeţel sau mentă, apoi aşază-te deasupra vasului şi acoperă-ţi capul cu un prosop. După aproximativ 15 minute, poţi aplica produsul exfoliant.

Prospeţime  naturală

Apa e o adevărată minune pentru piele, asigurând o hidratare optimă. În fiecare dimineaţă clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă – nici foarte rece, dar nici fierbinte. Curăţă-ţi apoi tenul cu un şerveţel demachiant pentru ten sensibil.
► Seara, după demachiere, masează-ţi circular faţa cu un cub de gheaţă şi insistă în special în zona cearcănelor. După aproximativ 15 minute, aplică loţiunea tonică.
► Pentru eliminarea toxinelor şi împotriva uscării excesive a pielii, bea cei 2 litri de apă recomandaţi zilnic.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Urmărește-ne pe Google News