„Oare mai iesim vii de aici?”
„Oare cum o sa fie? Vom mai iesi din inchisoare?”, se intrebau fotbalistii Gloriei. „Eu am emotii, dar nu mi-e frica de vreo accidentare, deoarece mi-am luat aparatorile cele mai rigide”, a declarat Silviu Panin, fratele lui Cristian Panin, fundasul de la CFR Cluj.
Pentru a nu exista probleme deosebite si altercatii intre fotbalistii Gloriei si cei din puscarie, conducerea penitenciarului le-a tinut o mica sedinta jucatorilor divizionarei C, astfel ca pe tot parcursul jocului cei care au incasat au fost oaspetii. Echipa Blitz a puscariasilor a fost sustinuta pe tot parcursul partidei de o galerie numeroasa, o parte a acesteia asistand de pe margine, iar o alta parte de la geamurile
cu grilaj ale dormitoarelor.
Sufocati de vacarmul din jurul terenului, fotbalistii Gloriei s-au pierdut si cu greu au reusit sa incheie partida in avantaj, 5-4.
„Tarz”, golgeterul din inchisoare
Dar cel mai bun de pe teren a fost Tarz, autor a unui hat-trick. „A fost ceva deosebit pentru noi. Parca am fi jucat la strand. Am mai avut meciuri doar intre noi, nu si cu alte echipe de „afara”, dar sper ca acest eveniment sa nu fie singular”, a declarat „Tarz”, cel mai malac fotbalist-detinut. Tot la evidentieri il putem trece pe „Schija”, care a fost declarat de organizatori cel mai tehnic din teren. De mentionat ca echipa puscariasilor a fost alcatuita din persoane multinationale si multiregionale.
Echipa „multiregionala”
Portarul „Unguru'” a fost singurul stranier al echipei, restul fiind din toate colturile tarii, acesta fiind si motivul pentru care au fost porecliti „Olteanu'” sau „Moldoveanu'”. La finalul meciului, cele doua echipe si-au facut o poza comuna, iar cererea puscariasilor de a schimba tricourile a fost respinsa categoric de cei de la Gloria, care, inainte de a parasi penitenciarul din Arad, au intrat in biserica detinutilor si s-au rugat pentru a nu ajunge sa vada lumea de dupa gratii.
Vicecampioana in 1930
Clubul aradean, ale carui culori sunt galben-albastru, e fondat in 1913, fiind unul din cele mai vechi din Romania. in 1922, Gloria a fuzionat cu CFR, fondandu-se gruparea Gloria CFR. in anii ’30, echipa a fost pregatita de Virgil Economu, unul dintre pionerii antrenoratului din tara, primul tactician si teoretician din fotbalul nostru. Gloria, cu internationalii Albu si Lupas lideri, a pierdut finala campionatului dn 1930, fiind invinsa de Juventus Bucuresti. Formatia si-a trait perioada de glorie pana la cel de-al doilea razboi mondial. in primul si al doilea esalon n-a mai ajuns niciodata. intre 1969 si 1978, echipa a jucat in „C”.
Tucudean ajuta echipa
Promovarea echipei Gloria Arad (sigla, in foto), in Divizia C a schimbat o parte din planurile fostului fotbalist aradean Marius Tucudean, care a facut cariera cu UTA in primul esalon. Actualul om de afaceri a renuntat la intentia de a prelua alte divizionare C, printre care si ACU Arad, urmand sa colaboreze in viitor cu Gloria.
El doreste sa promoveze la echipa juniorii de la clubul sau Atletico Arad. in noul sezon, Gloria va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Atletico.