MENIU CAUTĂ
07 Feb. 2014 10:13 , de Iulian Simbeteanu

CARTA JOCURILOR OLIMPICE – GOOGLE loveşte Rusia în ziua debutului Olimpiadei de la Soci

Distribuie

GOOGLE DOODLE-ul care celebrează CARTA JOCURILOR OLIMPICE este în culorile curcubeului, fiind o referinţă la steagul LGBT (abrevierea termenilor lesbiene-homosexuali-bisexuali-transexuali – în limba engleză).

„A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului', este mesajul publicat sub GOOGLE DOODLE-ul care celebrează CARTA JOCURILOR OLIMPICE.
CARTA JOCURILOR OLIMPICE reprezintă un set de reguli şi îndrumări adoptate de Comitetul Olimpic Internaţional, care guvernează organizarea Jocurilor Olimpice şi spiritul Olimpic.

Lege care pedepseşte «propaganda homosexuală în faţa minorilor»

O lege care pedepseşte „propaganda homosexuală în faţa minorilor' cu amenzi şi închisoare a fost promulgată anul trecut de Vladimir Putin. Acest text controversat a provocat critici vehemente, în special în Occident, şi apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Peste 200 de scriitori renumiţi, printre care Salman Rushdie şi Margaret Atwood, au semnat o scrisoare deschisă, publicată joi în The Guardian, pentru a denunţa legislaţia din Rusia ce incriminează blasfemia şi homosexualitatea, în ajunul deschiderii Olimpiadei de iarnă de la Soci.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat recent că homosexualii nu ar trebui să se teamă că vor fi urmăriţi la Jocurile Olimpice de la Soci din februarie, apărând însă controversata lege privind „propaganda homosexuală faţă de minori'.

„Nu vom interzice nimic şi nu vom aresta pe nimeni. La noi nu există responsabilitate (penală) pentru astfel de relaţii, contrar altor ţări ale lumii… Puteţi să staţi liniştiţi şi relaxaţi, dar lăsaţi copiii în pace… La noi, propaganda homosexuală şi pedofilia sunt interzise. Ţin să insist asupra acestui lucru', a declarat Putin, citând unele state din Statele Unite, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse.

Citește mai multe despre Google pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii