”Rezultatul exprimă valoarea celor două formații. Echipa României s-a prezentat cu o stare de suficiență, fără motivație, fără determinare. Nici emoții n-am avut pe final de meci privindu-l, emoțiile s-au risipit încă de la start”, își începe tirul acuzațiilor experimentat tehnician.
”Ciudat cum arată echipa României. Noi am stat mereu în echipă, acum depindem de două-trei jucătoare, de Cristina Neagu, de Paula Ungureanu… Oricum, ce ne lipsește este cu totul altceva. Lipsește responsabilitatea antrenorului și a celor care conduc handbalul, care văd competiția ca pe ceva trecător, neînsemnat”, completează ofițerul în rezervă.
”Cine este Ryde? Un simplu mercenar! Așteaptă să treacă luna, ca să ia salariul. Se conduce după vorba: «Ziua trece, leafa merge»! Nu se simte responsabil. Ar fi timpul ca aceia care decid să privească cu seriozitate, atunci când fac importuri de antrenori străini. Nu e bună, nu e productivă, nu poate să dea rezultate. Aceștia antrenori nu tratează cu responsabilitate, nu au trăirea unor sentimente. Cu asemenea formule, nu văd obținerea unor performanțe. Meciul mi-a dezvoltat o stare de revoltă față de ceea ce se întâmplă. Cine sunt cei care conduc? Nu doar șefii federației, mai există Comisia Tehnică, există și directorul tehnic, alte persoane responsabilizate prin natura funcției ocupate”, mai spune Oțelea.
”Echipa mereu promte, dar eșuează întotdeauna!”
Fostul președinte ale FR Handbal, Cristian Gațu (70 de ani), nu caută să agite apele, dar face câteva observații de bun-simț. ”Lui Ryde trebuia să i se impună să învețe limba română, într-o lună-două. E urât ce se întâmplă acum! Engleza se vorbește la echipa de club, unde sunt atâtea naționalități adunate la un loc. La națională este altceva. Mi se pare că este o evidentă lipsă de comunicare între antrenorul principal și echipă. Pe care încearcă să o suplinească antrenorul secund, Costică Buceschi, cel care dă indicații la time out-uri. Oricum, această echipă feminină mereu promite, dar eșuează întotdeauna!”.