Mergi direct la conținut »
Posibilă tranzacție record în sport: 8 miliarde de dolari pentru “o mizerie”!
Sport Libertatea > Sport

Posibilă tranzacție record în sport: 8 miliarde de dolari pentru “o mizerie”!

Formula 1, un sport care în ultimii ani a pierdut mult la capitolul atractivitate, va avea șansa să “renască”, dacă propunerea unui miliardar american și a unui fond de investiții din Qatar va fi acceptată de Bernie Ecclestone (84 de ani), actualul patron al “Marelui Circ”.   

Cea mai recentă confirmare a faptului că Formula 1 se află în criză, mai ales în privința spectacolului oferit fanilor pe pistă, este răspunsul primit de jurnaliști, duminica trecută, la Marele Premiu al Austriei, când l-au întrebat pe Bernie Ecclestone cum ar descrie sportul pe care îl conduce. “O mizerie!”, a replicat britanicul cu o avere de 3,8 miliarde de dolari, citat de seriosul The Guardian.

Salvarea competiției ar putea veni de la alianța dintre Stephen Ross (75 de ani), patron al echipei de fotbal american Miami Dolphins și posesor al unei averi de 6,5 miliarde de dolari, și Fondul de Investiții Sportive din Qatar, proprietar al echipei de fotbal Paris Saint-Germain. Aceștia intenționează să cumpere, pentru început, 35,5% din firma CVC, firmă înființată și condusă de Ecclestone și care este principalul acționar al Formulei 1.

Va intra Volkswagen în “Marele Circ”?

Prețul tranzacției? 8 miliarde de dolari! Potrivit Financial Times, americanul Stephen Ross dorește să se implice în popularizarea “reginei” sporturilor cu motor în SUA, iar qatarioții, care dețin 17% din grupul Volkswagen, vor să convingă concernul auto german să intre în Formula 1, mutare care ar contribui la creșterea competitivității și a spectacolului pe pistă. Șansele ca afacerea să se realizeze sunt destul de mari, Ecclestone declarând pentru Financial Times că “îmi voi vinde acțiunile, dar momentan nu am semnat nimic”.

Close
Închide
  Close