”E foarte greu să vorbeşti despre o ciocnire pe teritoriul lui Kadyrov, nu a fost o agresivitate ca între terorişti. Acest meci demonstrează cum nu trebuie jucat fotbalul. Jalnica echipă a Rusiei a încercat o posesie, dar fără finalizare. Cel mai bun jucător al ruşilor a fost Kalashnikov.
A fost jalnic ce am văzut azi. Un fel de chin de a juca ceva apropiat de fotbal. A fost un fel de respinsea a copilăriei. Versul nostru este tradițional: „Înapoi, mamă!”. În afara lui Rotariu şi a fazei lui Andone nu am văzut niciun lucru pozitiv la prestaţia noastră. Am avut şapte jucători noi, dar care nu au arătat nicio coeziune sau eficienţă de joc”, a declarat Dinu, la Digi Sport.
”Daum e lipsit de capacitatea de selecţioner”
Simbolul lui Dinamo l-a desfiinţat şi pe selecţionerul Christoph Daum.
„Schimbările au fost dramatice. Nicăieri în lume nu se schimbă un stoper în minutul 89, Grigore cu Ţîru. Dacă vrei să-l vezi pe Ţîru îl bagi la pauză sau în minutul 60, niciun antrenor în istoria lumii nu a făcut asta, decât acest urmaş al baronului Munchausen cu declaraţii între utopie şi şarlatanie.
În zilele de pregătire trebuia să se lucreze tactic. Nu se lucrează deloc tactic, se fac antrenamente de complezenţă. Daum pare mai abil decât credeam şi lipsit de capacitatea de selecţioner. E un fel de stăpân al inelelor fotbalistice de la noi, considerat de oameni aduşi pe maşinaţiuni politice în fotbal, mai periculoase decât cele din ’46-’47, de după al Doilea Război Mondial”, a atacat Cornel Dinu.
”Burleanu e un fel de Gepetto”
Nici preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, nu a fost iertat.
„Burleanu e un fel de Gepetto, ar trebui să îi crească nasul la câte minciuni şi aberaţii spune. Nimeni nu are timp să stea zece ani fără rezultate, nimeni nu îşi permite asta. Aflăm că o construcție a echipei durează chiar și 15 ani. Nimeni nu îţi mai dă timp să construieşti, o construcţie fără performanţă e ca o casă fără temelie. Nu are nimic în comun cu fotbalul, e tragic şi fără perspective. Orice aducere politică, fără să ai nimic în comun cu fenomenul, e un pericol”, a mai spus Dinu, demis de la echipa națională după dezastrul de la Kosice, 2-5, în 1993.