Mergi direct la conținut »
Zi de doliu în Turul Poloniei, după decesul rutierului belgian Bjorg Lambrecht. Imagini cutremurătoare Galerie foto
5imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Zi de doliu în Turul Poloniei, după decesul rutierului belgian Bjorg Lambrecht. Imagini cutremurătoare

Zi de doliu în Turul Poloniei, după decesul rutierului belgian Bjorg Lambrecht. Imagini cutremurătoare

Lumea ciclismului a fost zguduită luni, 5 august, după decesul tânărului belgian Bjorg Lambrecht, care a căzut în etapa a treia din Turul Poloniei.

Rutierul lui Lotto Soudal, 22 de ani, a căzut în etapa a 3-a din Turul Poloniei şi s-a lovit grav la cap după ce s-a izbit violent de o structură de beton de pe marginea drumului. Belgianul a fost transportat de urgenţă la spital, însă nu a rezistat operaţiei şi medicii au anunţat decesul.

“Ciclismul pierde o nouă stea”, a titrat la unison presa din Belgia, care îl privea pe Lambrecht, un cățărător, ca pe o mare speranţă a ciclismului mondial.

Organizatorii Turului Poloniei au decis ca etapa de marți, 6 august, cea cu numărul 4 (Jaworzno – Kocierz), să fie neutralizată şi scurtată, astfel că cicliştii au rulat la viteză mică cei 133 de kilometri şi au adus un omagiu lui Bjorg Lambrecht.

În mod simbolic, rutierii echipei lui Lambrecht, Lotto Soudal, au stat în faţa plutonului la final, au mers până la 50 de metri de linia de sosire, s-au oprit şi au ţinut un moment de reculegere în amintirea tânărului lor coleg.

„Micul rege de la Knesselare nu mai este”, a scris Der Standaard.
„Cu decesul lui Bjorg Lambrecht, ciclismul pierde o nouă stea” + La Derniere Heure şi La Libre Belgique. 
Pentru Le Soir, Bjorg Lambrecht a fost un „ciclist al cărui talent de căţărător îi promitea un viitor strălucit”. 
„Ne vei lipsi Matchbox”, a scris pe contul său de Twitter compatriotul şi coechipierul său Tiesj Benoot, de la echipa Lotto Soudal. 

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Considerat o mare speranţă a ciclismului belgian şi al echipei Lotto-Soudal, Lambrecht s-a clasat în 2017 pe locul secund în Tour de l’Avenir, după columbianul Egan Bernal, recentul câştigător al Turului Franţei. 

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen (DQT) câştigase, luni, la sprint, etapa a 3-a a Turului Poloniei, desfăşurată pe traseul Chorzow – Zabrze (150,5 km), etapă marcată de decesul belgianului Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) în urma unei căzături, informează AFP.

În clasamentul general conduce germanul Parcal Ackermann (BORA – Hansgrohe) , cu timpul total de 10:00:01, urmat de olandeyul Fabio Jakobsen (DQT, +6) şi de columbianul Fernando Gaviria (UAE Team Emirates, +8).

Close
Închide
  Close