Mergi direct la conținut »
60 de arestări la Berlin, în timpul protestelor împotriva restricțiilor cauzate de coronavirus Galerie foto
6imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri

60 de arestări la Berlin, în timpul protestelor împotriva restricțiilor cauzate de coronavirus

Poliţia germană a arestat sâmbătă circa 60 de protestatari care au luat parte la mai multe manifestaţii desfăşurate la Berlin împotriva restricţiilor instituite pentru combaterea epidemiei de COVID-19, potrivit ziarului Tagesspiegel, citat de Agerpres.

De Mihai Toma,

Persoanele reţinute au încălcat dispoziţiile oficiale menite să prevină răspândirea noului coronavirus şi unii dintre ei au atacat forţele de ordine, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei. Doi poliţişti au fost uşor răniţi.

Protestele împotriva măsurilor despre care cancelarul Angela Merkel insistă că sunt necesare pentru oprirea epidemiei au devenit tot mai vocale în Germania şi manifestanţii au ieşit sâmbătă pe străzile Berlinului în al treilea weekend la rând.

  • Aproximativ 1.100 de polițiști au fost dislocat. În oral au fost înregistrate peste 40 de adunări.

Un bucătar renumit pretinde că a fost bătut

Un bucătar renumit specializat în rețețe vegane, Attila Hildmann, a fost arestat: ”Protestam pașnic, am fost arestat cu forța, împins la pământ, m-au lovit cu piciorul. Am răni și vânătăi”. Poliția nu a comentat, bucătarul a fost eliberat.

Într-un mesaj transmis mai devreme în aceeaşi zi, Angela Merkel a subliniat din nou că pentru combaterea acestei epidemii este necesară respectarea regulilor de distanţare socială, adăugând că în acelaşi timp înţelege preocupările unora cu privire la respectarea drepturilor omului.

Restricţiile au fost necesare pentru a preveni suprasolicitarea sistemului medical cu un număr foarte mare de cazuri grave, ceea ce până în prezent s-a reuşit, a explicat şefa guvernului de la Berlin.

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Germania a crescut sâmbătă cu încă 638, ajungând la un total de 177.850, dintre care 8.216 decese.

Close
Închide
  Close