De Mihai Toma,

ANM anunță ”răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă”, și intensificări ale vântului.

De la noapte, ninge în Transilvania, Maramureș și Moldova, apoi și în sudul țării

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/ 22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/ 23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Prognoza ANM

Temporar, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Între 21 martie, ora 20:00 și 23 martie, ora 2:00, sunt anunțate ninsori moderate cantitativ și viscol.

Strat consistent de zăpadă în nordul Moldovei

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55           70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Câteva județe vor fi integral sub cod galben (Suceava, Neamț, Harghita, Maramureș, Covasna și Brașov). De asemenea, zone montane din Bistrița-Năsăud, Bacău, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Buzău și Vrancea vor fi sub avertizare de cod galben.

Citeşte şi:

Medicii din Constanța îi sună pe donatorii fideli și îi roagă să vină să doneze sânge. ”Se tem să iasă din case”

ONU trage un semnal de alarmă: Cumpărăturile excesive ar putea duce la o criză de alimente

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 312 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile