Avocatul spune că după ce spitalul va achita „nota de plată”, instituţia îl poate da în judecată pe chirurg ca să recupereze o parte din bani. Cum Naum Ciomu e sărac, el neavând decât o treime dintr-un apartament, o maşină veche şi un salariu de profesor universitar, probabil că spitalul va fi bun de plată. Apărătorul mai spune că, în conformitate cu legea română, cel care are mai mulţi bani, în speţă unitatea spitalicească, va plăti daunele morale şi civile, după care îşi va recupera banii, prin instanţă, de la cel mai sărac. „Medicul ar trebui să muncească vreo 400 de ani pentru a putea plăti”, a declarat Duţu.
Oficialii spitalului afirmă că această decizie sigur va crea un precedent, iar banii vor fi strânşi atât din asigurări, cât şi din fonduri de la Ministerul Sănătăţii.
Luni, după patru ani de procese, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa definitivă: un an de puşcărie cu suspendare şi 500.000 de euro daune morale şi materiale.
Victima a rămas şi fără soţie
Pe 13 iulie 2004, în timpul unei operaţii simple, chirurgul Naum Ciomu i-a secţionat în trei organul genital bucureşteanului Ion Jiga. La două săptămâni după incident, lui Ciomu i s-a retras definitiv autorizaţia de liberă practică. În faţa judecătorilor, medicul a susţi-nut că nu a avut discernământ atunci când a făcut operaţia. Pentru ca drama victimei Ion Jiga să fie completă, după ce a rămas fără organul genital, nu a mai avut nici sprijinul soţiei, care a cerut divorţul în aprilie 2008.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!