MENIU CAUTĂ
, de Alina Serea

BAC 2015 | Sfaturile psihilogului pentru părinții ai căror copii susțin examenul de BACALAUREAT

Distribuie

Examenul de Bacalaureat 2015 este, ca în fiecare, o sursă de emoţii şi de stres atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi. Cei din urmă îşi pot gestiona însă sentimentele, lucru care îl poate ajuta enorm pe elev să treacă cu bine peste acest mare examen din viaţa lui.

Examenul de Bacalaureat 2015 – sursă de stres pentru părinţi şi copii

Părinţii au un rol foarte important în pregătirea psihică a copilului. De aceea, adolescentul trebuie să fie sprijinit. Specialiștii atrag atenția că părinții trebuie să nu pună foarte mutlă presiune pe copii în perioada examenului de BACALAUREAT.
Citește și: REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2015: Matematica, materia cu probleme și anul acesta BAC 2015. De asemenea, părinţii trebuie să îl motiveze pe adolescent spunându-i că examenul o să treacă repede, după care va avea mult timp la dispoziţie să facă ceea ce îi place.
„Un părinte e bine sa-şi susţină copilul fără să-l sufoce. Trebuie să aibă încredere în el şi să-i amintească elevului că este puternic. A-i spune permanent „treci la lecţii”, „mai ai câteva zile până la examen” nu face decât să crească şi mai mult starea de agitaţie şi anxietate a copilului.
Părintele este acolo lângă el pentru a-l susţine şi nu pentru a-l bulversa mai mult. Părintele, cu calm, înţelege şi ascultare, va reuşi să-l ajute să meargă mai departe. Încercând să-i impună să înveţe nu face decât să crească distanţa dintre ei şi să se adâncească un conflict. Copilul are nevoie de susţinere”, a declarat pentru RomaniaTV.net psihologul Maria Verdi.
Anul trecut, la BACALAUREAT 2014 au promovat 71% (93.433) dintre cei 131.571 de absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia 2014 care s-au prezentat la examene. Pentru absolvenţii promoţiilor anterioare care au susţinut bacalaureatul în 2014, rata de promovare a fost de 30,89%.

Din 29 iunie, încep probele scrise la Bacalaureat 2015

Calendar BAC 2015. Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a publicat calendarul BACALAUREAT 2015 sesiunea iunie-iulie. Potrivit calendar BAC 2015, elevii clasei a XII-a au început examenele, luni, 8 iunie și se va încheia pe data de 10 iulie prin afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor.
Vezi aici întregul calendar de Bacalaureat 2015
Citește și:

  • DEZASTRU la SESIUNEA din TOAMNĂ de la BACALAUREAT 2014! Peste 80% dintre candidaţi au PICAT
  • REZULTATE BACALAUREAT 2014 | Top 5 cele mai bune licee din Bucureşti

 
 

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii