De Alina Serea,

Examenul de Bacalaureat 2015 – sursă de stres pentru părinţi şi copii

Părinţii au un rol foarte important în pregătirea psihică a copilului. De aceea, adolescentul trebuie să fie sprijinit. Specialiștii atrag atenția că părinții trebuie să nu pună foarte mutlă presiune pe copii în perioada examenului de BACALAUREAT.
Citește și: REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2015: Matematica, materia cu probleme și anul acesta BAC 2015. De asemenea, părinţii trebuie să îl motiveze pe adolescent spunându-i că examenul o să treacă repede, după care va avea mult timp la dispoziţie să facă ceea ce îi place.
„Un părinte e bine sa-şi susţină copilul fără să-l sufoce. Trebuie să aibă încredere în el şi să-i amintească elevului că este puternic. A-i spune permanent „treci la lecţii”, „mai ai câteva zile până la examen” nu face decât să crească şi mai mult starea de agitaţie şi anxietate a copilului.
Părintele este acolo lângă el pentru a-l susţine şi nu pentru a-l bulversa mai mult. Părintele, cu calm, înţelege şi ascultare, va reuşi să-l ajute să meargă mai departe. Încercând să-i impună să înveţe nu face decât să crească distanţa dintre ei şi să se adâncească un conflict. Copilul are nevoie de susţinere”, a declarat pentru RomaniaTV.net psihologul Maria Verdi.
Anul trecut, la BACALAUREAT 2014 au promovat 71% (93.433) dintre cei 131.571 de absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia 2014 care s-au prezentat la examene. Pentru absolvenţii promoţiilor anterioare care au susţinut bacalaureatul în 2014, rata de promovare a fost de 30,89%.

Din 29 iunie, încep probele scrise la Bacalaureat 2015

Calendar BAC 2015. Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, a publicat calendarul BACALAUREAT 2015 sesiunea iunie-iulie. Potrivit calendar BAC 2015, elevii clasei a XII-a au început examenele, luni, 8 iunie și se va încheia pe data de 10 iulie prin afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor.
Vezi aici întregul calendar de Bacalaureat 2015
Citește și:

  • DEZASTRU la SESIUNEA din TOAMNĂ de la BACALAUREAT 2014! Peste 80% dintre candidaţi au PICAT
  • REZULTATE BACALAUREAT 2014 | Top 5 cele mai bune licee din Bucureşti

 
 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci