MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2018 13:20

UPDATE/ Bacterie periculoasă, descoperită la Spitalul Universitar din București. Reacția managerului

Distribuie

O bacterie periculoasă a fost descoperită la Spitalul Universitar din Capitală acolo unde una dintre sălile din secţia de obstetrică-ginecologie este închisă de două zile.

UPDATE 13.20. În urmă cu o săptămână au fost recoltate probe din această sală de ginecologie, iar vineri a fost confirmată existența aceste bacterii. Bacteria a fost descoperită într-un filtru de apă al spălătorului din această secție. Luni, 27 august se vor efectua din nou probe, după ce s-a efectuat o dezinfectare. Dacă rezultatele vor fi din nou pozitive, sala va rămâne în continuare închisă.  Potrivit managerului spitalului, în ultima perioadă nu au fost efectuate operații aici, astfel că nu sunt pacienți infectați cu această bacterie.

Este vorba de bacilul pioceanic, bacil care se dezvoltă în mediile umede. Din informaţiile de până acum, sala nu este una în care se fac operaţii de naştere, potrivit Digi24.

Ce este bacilul piocianic

Denumirea stiintifica a bacilului piocianic este Pseudomonas aeruginosa. Este o bacterie aeroba gram-negativa ubicuitara, care se gaseste la nivelul solului (precum si pe fructele si legumele crude) si in apa. Este unul dintre principalii responsabili de producerea infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti), in special in unitatile de terapie intensiva (unde colonizeaza echipamentele pentru ventilatie mecanica – se poate izola in apa din recipientele folosite in tehnica de respiratie asistata –  dar si pe cele destinate dializei). In sectiile de neonatologie, se asociaza cu cresterea morbiditatii si mortalitatii, in special la nou-nascutii prematur.

Citește și

Incendiu puternic la Palatul Episcopiei din Oradea. 100 de pompieri s-au luptat trei ore cu flăcările. O bucată dintr-un turn s-a prăbuşit (FOTO&VIDEO)

Comentarii