Călin Ignat, fostul fotbalist din Târgu Mureș care produce berea artizanală NoahIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

::placeholdeR–>

Călin lucrează singur sau ajutat de rude şi prieteni, neavând angajați, la această afacere care a pornit mai mult ca un experiment făcut în casă pe care, în doi ani, la dus la o capacitate de producţie de aproximativ 3.000 de litri pe serie.

Nu are studii în acest domeniu însă, pentru asta, a învăţat singur din cărţi de specialitate comandate pe internet şi din experienţa altor producători, din Cluj şi Bucureşti, care au fost gata să-l ajute cu sfaturi, când a avut nevoie.

A găsit un „kit de făcut bere de casă”, adică două găleţi şi o conservă cu extract de malţ şi hamei şi a experimentat, înregistrând un fiasco total, după cum spune el râzând.

Nu a renunţat și a urmat transformarea unei părţi din apartamentul părinţior într-un mic atelier, construirea unui cazan mai mare, cu ajutorul tatălui său şi apoi mutarea instalaţiei aflată în continuă modernizare, într-un spaţiu renovat tot cu forţe proprii, cu ajutorul prietenilor şi rudelor.

CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania
Recomandări
CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania

În doi ani, investiţia a ajuns la o cifră cu cinci zerouri, în euro, bani din economii şi de la apropiaţi care au simţit că merită să investească în visul lui, potrivit sursei citate.

Berea Noah, care conține doar ingrediente naturale (malț de orz, drojdie de bere, hamei și apă), va putea fi găsită – la sfârşitul acestei luni – într-un magazin specializat din oraş, dar și în pub-uri sau restaurante. Are comenzi şi din alte oraşe din ţară, însă doreşte ca berea lui să ajungă, în primul rând, la târgumureşeni.

Aveam nevoie de un nume. Ceva ce să reprezinte pasiunea mea, ceva ce atunci când pronunţi să te ducă cu gândul la ceva personal pentru mine. Mergeam cu Noah (căţelul familiei- n.r.) la mama să facem bere… mereu amândoi. Şi l-am strigat: «Hai să mergem că avem de făcut bere, Noah!». Şi atunci am zis… asta e: Bere Noah! Nu voiam să pun un nume care să sune pompos, voiam ceva personal. Să fie parte din mine. La fel cum e pasiunea berii”, a explicat tânărul antreprenor, citat de Mediafax.

Și Artan și-a făcut propria bere, care poartă numele trupei sale… „Partizan!

FOTO – Punctul.ro


Citește și… VIDEO&FOTO/ Muzeul Iluziilor din Timișoara, locul în care poți să levitezi sau să testezi patul de cuie


Google News Urmărește-ne pe Google News