MENIU CAUTĂ
30 Apr. 2014 16:05

Bogdan poate fi salvat! Băiatul de 11 ani, cu o boală rară, are nevoie de transplant medular în SUA

Distribuie

Poate aţi observat că privirea unui părinte nu mai este aceeaşi din momentul în care află că propriul copil suferă de o boală gravă. E şi situaţia părinţilor lui Bogdan care, până acum câteva luni, priveau cu mândrie şi fericire spre fiul lor.
Şi aveau şi de ce, Bogdan fiind un băiat care excela în numeroase domenii, de la pian la arte marţiale, de la maşini, curse de karturi şi pasiunea pentru designul auto până la dragostea pentru animale şi flori. Apoi însă, privirea părinţilor s-a schimbat.
Au aflat că Bogdan – tocmai el, din milioane de alţi copii – are o boală rară şi gravă, cu nume complicat, dar care, prescurtat, sună banal şi aparent inofensiv, HLH. Mai simplu spus, unele celule din organismul lui Bogdan atacă şi mănâncă alte celule din corp, aşa cum un câine şi-ar ataca propriul stăpân. Privirea senină a părinţilor s-a întunecat brusc, devenind gri, din cauza temerilor şi a grijilor. Iar din acea clipă n-a mai existat nimic altceva în gândurile lor decât salvarea fiului.

Tratamentul costă 200.000 de dolari

Dar e nevoie de un transplant de măduvă, mai precis de celule stem recoltate din măduva osoasă a unui donator sănătos. Şi au decis că trebuie să facă orice ca să poată ajunge la cea mai cunoscută clinică din lume, specializată în tratarea acestei boli, cea din Cincinnati, SUA.
Un om, Bogdan Oprea, patronul firmei BGS -, dar puteţi citi şi cu majuscule cuvântul om' – le-a oferit 104.000 de dolari, chiar şi cu titlu de împrumut – pentru ca băiatul să poată fi dus în SUA cu un avionambulanţă, cu dotări medicale absolut necesare în situaţia lui.
Iar spitalul din Cincinnati a fost de acord s ă accepte caz u l , chiar dacă părinţii n-au putut achita deocamdată decât un avans de 25.000 de dolari din totalul de 200.000 de dolari, cât costă întreaga procedură medicală.
Însă privirea părinţilor lui Bogdan a căpătat culoarea hotărârii absolute, ei scoţându- şi la vânzare apartamentul pentru a mai aduna măcar o parte din banii ce mai sunt de achitat. De aceea, nu ştim să vă spunem dacă mai e nevoie de 25, de 50 sau de încă 100.000 de dolari. Dar Bogdan Poate fi salvat!

Citește mai multe despre Ajută Copiii pe Libertatea.

Comentarii