MENIU CAUTĂ
13 Sep. 2018 16:39

Cazul copilei de 14 ani căzută de pe un stâlp este cercetat de Avocatul Poporului. Fata se juca la 3 noaptea

Distribuie

Cazul copilei de 14 ani căzută de pe un stâlp este cercetat de Avocatul Poporului. Instituția s-a autosesizat cu privire la adolescenta care se juca la ora 3 noaptea, în localitatea Hulubești, și care a murit prin cădere de la o înălțime de 7 metri. Fata a murit pe 29 august, în timp ce se juca cu alți copii, potrivit Inspectoratului de Poliție Dâmbovița.

‘Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei adolescente de 14 ani din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, care a decedat după ce a căzut de la 7 metri, de pe un stâlp de înaltă tensiune. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor”, arată instituția într-un comunicat, citat de Agerpres.

”Fata de 14 ani din Hulubeşti s-a urcat pe un stâlp şi a căzut de la 7 metri înălţime. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Din primele date, se pare că aceasta se juca în zona respectivă împreună cu mai mulţi copii. S-a întâmplat la ora 3 noaptea”, arătat polișiștii, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Scandalul greșelilor din manuale a ajuns în Parlament. Șefa Editurii Didactice și Pedagogice nu vede greșeli, ci „o oarecare virgulă pierdută pe undeva”


 

Comentarii