Gheorghe Moroșan reclama public în anul 2018 că familia sa ar fi fost victima unor abuzuri în momentul în care a fost evacuată din apartament și că a înaintat „nenumărate plângeri penale” procurorilor din județul Bacău, însă a primit „răspunsuri halucinante”. 

„Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc, voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc! Iar dacă vreți, luați măsuri, iar dacă nu, o să vă lămuresc, o să luați mai târziu”, amenința Gheorghe Moroșan în înregistrarea distribuită pe Facebook în 2018. 

Iar amenințările avea să le pună în practică pe 1 martie, nu cu o armă de foc, ci cu un cuțit cu o lamă de 40 de centimetri. Doi muncitori care nu aveau nicio legătură cu litigiul lui Moroșan au murit în urma loviturilor bărbatului care căuta răzbunare.

Având în vedere afirmațiile lui Gheorghe Moroșan, în legătură cu plângerile penale înaintate de-a lungul anilor, în care sesiza presupuse fapte de abuz, Libertatea a contactat Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești (PJ), Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, respectiv pe cel de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Prima plângere la PJ Onești: „Soția și fiica ar fi fost agresate de organele de executare”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești este prima unitate care a înregistrat plângeri din partea lui Gheorghe Moroșan.

„În urma verificărilor efectuate, au fost identificate două dosare penale având ca obiect sesizări formulate de numitul Moroșan Gheorghe cu privire la situația juridică a apartamentului din care familia sa a fost evacuată. 

În primul dosar, la data de 25 august 2010, susnumitul a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că în data de 15 iulie 2010, organele de executare au evacuat pe soția și fiica sa din apartamentul proprietate, ocazie cu care ar fi exercitat violențe asupra lor.

La data de 28.09.2010, dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău”, a precizat, pentru Libertatea, prim-procurorul PJ Onești, Ioan Lădan.

A doua plângere la PJ Onești, după 5 ani, când Moroșan se afla în Verona

Potrivit oficialilor parchetului local din Onești, cinci ani mai târziu, pe 27 iulie 2015, în timp ce Moroșan domicilia la Verona, Italia, a înaintat o a doua plângere penală. 

Acesta sesiza autoritățile judiciare din nou că, la data de 15 iulie 2010, cu ocazia evacuării din apartament, soția și fiica sa ar fi fost agresate de către organele de executare. După aproape două luni, pe 15 septembrie, și cel de-al doilea dosar a fost declinat spre soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Dosarele nu au fost trimise în judecată

Declinarea celor două dosare a fost dispusă ca urmare a faptului că persoana reclamată de abuzuri era executor judecătoresc, calitate ce intră în jurisdicția parchetelor de pe lângă curțile de apel. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au precizat că în cele două dosare s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și lovire, însă la finalul anchetei, în ambele dosare „au fost adoptate soluții de netrimitere în judecată”.

Nicio plângere la Tribunalul Bacău

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Gheorghe Daniel Ștefan, a precizat că la unitatea pe care o conduce nu a fost înregistrată nicio plângere care să vizeze situația juridică a apartamentului din care familia Moroșan a fost evacuată sau alte fapte, presupuse abuzuri sau rupere de sigilii.

Executorul judecătoresc, condamnat pentru abuz în serviciu

Plângerile făcute de Moroșan au vizat modul în care Alexandru Tabarcea a pus în executare evacuarea. Acesta este în prezent suspendat din Camera Executorilor Judecătorești Bacău. 

Tabarcea a fost trimis în judecată de DNA în 2015 și ulterior condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, alături de lichidatorul judiciar al Rafinăriei Dărmănești, Ionuț Cosmin Apostu

Dosarul viza gestionarea fondurilor companiei Rafo în perioada iulie 2010- iulie 2011, când, potrivit DNA, Tabarcea avea calitatea de avocat.

Alexandru Tabarcea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în legătură cu acuzațiile pe care i le-a adus Gheorghe Moroșan, datele de contact care se regăsesc în spațiul public nefiind valide.

Citeşte şi:

Compania care deține apartamentul din Onești unde au fost uciși muncitorii: „Imobilul a intrat în posesia Chimcomplex vandalizat”

Soția unuia dintre bărbații uciși la Onești e asistentă medicală în secția unde e tratat acum criminalul

Doar 14% din cazurile de abuz sexual asupra minorilor ajung în judecată. Procuror: „Poate semăna cu favorizarea agresorului sau cu complicitatea la abuz”

Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare?! Veste de ultimă oră, ce se întâmplă
Playtech.ro
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare?! Veste de ultimă oră, ce se întâmplă
LIVE, acum. Ediție specială observatornews.ro: Funeraliile Prințului Philip. Sicriul a fost coborât în Cripta Regală
Observatornews.ro
LIVE, acum. Ediție specială observatornews.ro: Funeraliile Prințului Philip. Sicriul a fost coborât în Cripta Regală
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Știrileprotv.ro
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Telekomsport
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)