MENIU CAUTĂ

Ce se va întâmpla cu pisica fondatorului Wikileaks, după arestarea acestuia

Distribuie

Motanul lui Julian Assange, numit James, a devenit faimos în 2016. Felina a devenit atât de renumită, încât i-a fost creat un cont pe reţeaua de socializare Instagram, sub numele „Pisica din Ambasadă”, contul generând peste 5.000 de urmăritori, potrivit CNN.

Conform înţelegerii cu Ambasada Ecuadorului, Assange era obligat să plătească pentru mâncarea animalului, dar şi să curăţe în urma lui.

Julian Assange, în vârsta de 47 de ani, a fost arestat, joi dimineață, după ce președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, i-a retras dreptul de azil în ambasada sa din Londra. Fondatorul WikiLeaks a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune și riscă 12 luni de închisoare.

„Ca să ştiţi, pisica lui Julian Assange a fost trimisă la un adăpost de către Ambasada Ecuadorului, aşa că să nu vă aşteptaţi la extrădarea felinei în următoarele ore. Eu chiar m-am oferit să o adopt”, scrie comentatorul Ball, pe Twitter. Poze cu pisica nu au mai fost publicate încă din 2017, aşa că fanii lui Assange sunt curioşi să afle unde anume se află felina şi cum va „primi aceasta vestea că stăpânul ei a fost arestat”, potrivit Mediafax.

Foto: EPA

Citește și

Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”

Citește mai multe despre Julian Assange și Pisica pe Libertatea.

Comentarii