Spaţiul închiriat are baie cu jaccuzi
Clădirea din bulevardul Magheru a fost evacuată, în anul 2007, pe motiv că urmează să fie retrocedată. Cu toate acestea, în februarie 2011, după ce a plecat toată lumea din clădire, Ciclop SA a semnat un contract de închiriere, pe un spaţiu de 73 de metri pătraţi, adică un apartament de trei camere, în incinta imobilului care urmează să fie retrocedat, cu o firmă care nu are nici o legătură cu cei care susţin în instanţă că sunt moştenitorii vechilor proprietari. Chiria este de un euro pe metru pătrat, într-o zonă în care chiria fluctuează, în funcţie de dotări, între 100 de euro şi 1.000 de euro pe lună.
Conform sindicatului din Service Ciclop, contractul s-a semnat după ce spaţiile închiriate „au fost dotate cu bucătărie, băi, jaccuzi etc.” – desigur, pe banii Consiliului General al Bucureştiului. Acestea în condiţiile în care mii de tineri bucureşteni nu au unde locui…
Oricum, „afacerea Ciclop” face acum obiectul unui dosar penal cercetat la DNA.
Blocul este obiectul unui proces de retrocedare
Blocul Ciclop, construit în 1929 de o anume familie Mihăescu, pe un teren cumpărat de la familia Bragadiru, a fost primul imobil din Europa construit antiseismic pe role.
După anul 1990 documentele privind blocul Ciclop au dispărut din arhive, dar au apărut câţiva pretinşi urmaşi ai familiei Bragadiru care au cerut imobilul, deşi familia Bragadiru nu avea nici o legătură cu clădirea.
Până în anul 2001 instanţa a respins cererile acestora de retrocedare a clădirii, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, pe motiv că nu au prezentat acte legale de moştenitori ai clădirii.
Totuşi, Primăria Capitalei a emis Decizia nr. 112/28.09.2001, prin care se dispune restituirea în natură a imobilului Ciclop către moştenitori. Cu hârtia de la Primărie aceştia s-au dus din nou în instanţă. Deocamdată blocul a fost evacuat de societatea Ciclop, deşi nimeni nu a văzut până acum vreo hotărâre judecătorească de retrocedare.