Pasta de dinţi nu combate aftele
Apa de gură şi pasta de dinţi obişnuite nu omoară Candida albicans, ciuperca responsabilă cu aftele, nici alte bacterii sau infecţii ale gingiilor. Mai mult, pasta de dinţi conţine şi substanţe abrazive care afectează, cu timpul, suprafaţa protezei, atenţionează specialiştii. Şi insistă ca toate protezele dentare, indiferent de materialul din care sunt alcătuite, să fie curăţate doar cu soluţii şi tablete concepute special pentru a combate microorganismele din cavitatea bucală şi a curăţa delicat protezele. Iată şi alte sfaturi ale specialiştilor: tartrul depus pe proteză se înlătură zilnic (mai ales în cazul fumătorilor), cu o periuţă de dinţi cu peri moi (de duritate mică).
Proteza nu trebuie purtată non-stop, seara, la culcare, de regulă, se scoate şi se lasă într-un pahar în care s-a diluat tableta de igienizare (conform instrucţiunilor din prospect). Atenţie la manevrarea protezei, pentru că este destul de fragilă şi, căzând pe o suprafaţă dură, se poate rupe. Alţi bani, altă distracţie! De aceea, proteza se scoate stând aplecat deasupra unui prosop sau a unui vas cu apă.
După 60 de ani, tot mai mulţi oameni au această problemă
În România, 4.448.848 de persoane au peste 60 de ani, vârstă de la care creşte spectaculos incidenţa protezelor dentare. Dar şi vârsta ieşirii la pensie, moment din care investiţia în lucrări stomatologice devine tot mai dificilă. Un motiv suficient de puternic pentru a-şi îngriji protezele ca la carte.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!