MENIU CAUTĂ

Dialog scandalos la 112. Dispecer către un bărbat care a preluat un copil rănit într-un accident: „Încercaţi să ajungeţi la spital!”

Distribuie

Un copil de opt ani, în comă profundă după un accident, a fost dus de martori la spital, deoarece în tot județul Dâmbovița nu a fost nicio ambulanță disponibilă. În încercarea a de salva viața copilului, un șofer l-a transportat pe acesta cu mașina personală. A urmat apoi o discuție revoltătoare cu dispecerul 112.

Copilul a fost grav rănit în urma unui accident, iar martorii au fost cei care au ajuns să-l transporte la spital. Asta după ce au sunat în repetate rânduri la 112 și li s-a transmis că nu există nicio ambulanță disponibilă, relatează Observator.tv.

Discutie martor – dispecer 112:

– Eu voiam sa îmi preluaţi copilul de pe drum, să mi-l preluaţi de pe drum! Să-l salvăm!

– Deci nu! Încercaţi să ajungeţi la spital! Să ştiţi că nu avem nicio ambulanţă disponibilă.

– Eu de aia ziceam să-l fi luat, să-i fi dat primul ajutor mai repede!

– Deci încercaţi să ajungeţi cât mai repede la spital, la Titu.

– Vă daţi seama că încerc cât de repede.

– Bine, mulţumim frumos pentru ajutor.

Copilul avea hemoragie puternică în urma accidentului. Acesta se afla în mașină alături de trei frați, în momentul impactului. La volan era fratele cel mai mare, în vârstă de 23 de ani.

După ce înregistrarea a apărut în presă, Raed Arafat a cerut o anchetă.

„Clar sunt lucruri de verificat. Discuţia şi modul în care a fost preluat cazul, clar trebuie să fie analizat şi anchetat în primul rând de către cei de la Dâmboviţa”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Cu privire la înregistrarea audio-video lansată – astăzi – în spaţiul public privind modul de preluare şi gestionare a unui apel de urgenţă de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, în cazul unui copil rănit într-un accident rutier, facem următoarele precizări: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a autosesizat în această situaţie şi a solicitat conducerii Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa verificarea tuturor aspectelor referitoare la acest caz, precum şi raportarea tuturor informaţiilor verificate”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

În tot judeţul Dâmbovița, situaţia ambulanţelor este dezastruoasă. Sunt doar 31 de maşini de intervenţie, majoritatea vechi, dar numai trei au şi medic, potrivit sursei citate.


Citește și:

Vremea în următoarele patru săptămâni. Care este prognoza ANM pentru luna septembrie

Citește mai multe despre ambulanta și Dâmbovița pe Libertatea.

Comentarii