Twitter, care l-a dat în judecată pe Musk în iulie pentru a-l forța să meargă mai departe cu procesul de achiziționare a rețelei de socializare pentru suma de 44 de miliarde de dolari, a declarat că avocații afaceristului au pretins „privilegiul de investigație”, care îi dă dreptul să nu divulge informații cât este sub anchetă, atunci când au refuzat să predea documentele pe care le solicitase.
Twitter a solicitat în instanță ca Musk să fie obligat să predea documentele, dar un judecător din Delaware a întrerupt litigiile dintre cele două părți după ce Musk s-a răzgândit și a anunțat că va achiziționat totuși Twitter la prețul ofertat inițial.
Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a declarat pentru Reuters că afirmațiile celor de la Twitter sunt greșite și, în realitate, „directorii Twitter sunt cercetați federal”. Twitter nu a comentat afirmațiile avocatului.
Judecătorul i-a dat termen lui Musk până pe 28 octombrie pentru a încheia achiziția. Dacă înțelegerea nu se încheie până atunci, un prim termen va fi stabilit pentru noiembrie.
Elon Musk a anunțat pe 4 noiembrie că revine asupra deciziei și va cumpăra, toțuși, Twitter. Musk a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar, la câteva săptămâni, a spus că numărul de conturi false a fost mult mai mare decât estimarea Twitter de mai puțin de 5% dintre utilizatori și renunță.
La scurt timp după anunțul lui Musk, preşedintele Twitter, Bret Taylor, a transmis că va deschide o acţiune în justiţie pentru a-l obligat pe miliardar să respecte acordul de cumpărare.
Acordul îi va oferi celui mai bogat om din lume conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și va pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter și au alimentat reputația lui Musk de comportament oscilant.