MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

EXCLUSIV/ Jandarmul bogat care merge cu numărul acoperit ca să evite rovinieta. Conducerea Jandarmeriei deschide anchetă

Distribuie

Un angajat al Jandarmeriei, despre care sursele Libertatea.ro afirmă în exclusivitate că este extrem de bogat, merge cu mașina cu numerele acoperite pentru a evita plata taxei de rovinieta, obligatorie pentru circulația în afara orașului.

UPDATE ora 18:40. Conducerea Jandarmeriei Române a dispus un control pentru lămurirea situației în cazul jandarmului filmat că a condus o mașină cu numerele ascunse.

Imaginile au fost surprinse pe Autostrada București-Pitești, de camera de bord a unui alt șofer. Simțind că este urmărit, bărbatul s-a dat jos din mașină și a cerut explicații pe un ton agresiv.

Întrebat de ce și-a ascuns numărul de înmatriculare, șoferul a recunoscut că evită să plătească rovinieta. Asta în condițiile în care obturarea plăcuțelor de înmatriculare este interzisă de Codul Rutier, fiind prevăzută amendă și reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

Sursele Libertatea.ro afirmă că bărbatul care apare în filmare, conducând o Dacia Logan vișinie, inscripționată ca fiind mașină de școală de șoferi, se numește Adrian Dinică și ar fi angajat ca subofițer la Unitatea de Jandarmi din Curtea de Argeș.

Aceleași surse afirmă că Dinică ar fi în realitate un om bogat, mai precis ar deține proprietăți și conturi în valoare de aproximativ un milion de euro. Și declarația sa de avere arată că acesta are o situație materială foarte bună.

Întrebate despre modalitatea de îmbogățire în raport cu slujba pe care ar presta-o la stat, sursele citate au explicat pentru Libertatea că acesta s-ar ocupa în timpul liber cu procuratul mașinilor din statele europene. Concret, acesta ar fi samsar de mașini.

Totodată, explică aceleași surse, Dinică s-ar fi ocupat în trecut inclusiv cu racolarea de persoane dornice să ia permise de conducere fără „efort” prea mare.

Citește mai multe despre numar de inmatriculare pe Libertatea.

Comentarii