Cel care s-a luat la trântă cu Consiliul Local Constanța este avocatul Teodor Hodor. Acesta s-a trezit în primăvara anului 2015 cu roata mașinii blocate de caracatița.
„Am mers în instanţă pentru că nu există o procedură legală şi concretă privind montarea caracatiţelor. Arbitrariul e singurul criteriu. Când au montat caracatiţa pe maşina mea am sunat la numărul pentru deblocare şi mă gândeam că vine cineva, face o constatare. Dar, prima grijă a celui care a venit a fost să îmi spună să plătesc amenda, ca să îmi scoată un băiat caracatița. Am început să întreb: dar cine este băiatul, dar de ce plătesc înainte să existe constatarea, dar de ce e caracatiţa pe maşina mea şi nu şi pe cea de alături sau în ziua respectivă îmi venise mie rândul?”, a explicat Hodor la momentul respectiv.
Câteva luni mai târziu, în luna decembrie 2015, instanța i-a dat câștig de cauză.
Avocații Consiliului Local Constanța au atacat decizia, iar Curtea de Apel a dat zilele trecute sentința definitivă.
„Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta-pârâtă la plata sumei de 840 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea intimatului reclamant Hodor Tiberius Emanuel, reprezentând c/val.onorariu avocat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 31.10.2016”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.
Drept urmare, poliția locală nu mai are baza legală prin care să pună caracatițele la roți și creează un precedent pentru cei care au fost sancționați până acum.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro