Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Festivalul Strada Armenească. Trei zile de concerte, dansuri și concursuri, în București / GALERIE FOTO

Festivalul Strada Armenească. Trei zile de concerte, dansuri și concursuri, în București / GALERIE FOTO

Festivalul "Strada Armenească", ajuns la a patra ediție. A început vineri și se va desfășura până duminică, participanții urmând să aibă parte de trei zile de dans și cântec, precum și ocazia de a cunoaște o parte din cultura armeană.

„Pe scena festivalului vor urca nume cunoscute, precum Nicu Alifantis acompaniat de Fragile Band, Harry Tavitian, alături de Cserey Csaba, Corina Chiriac, AG Weinberger & Band, Mahala Rai Banda și mulți alții. Momentele de dans vor fi asigurate de diferite ansambluri deja binecunoscute publicului festivalului, precum cele de dansuri armenești Vartavar și Hayakaghak și cel de dansuri grecești Kymata. Invitații de onoare anul acesta sunt cei de la Karin Dance Folk Ensemble, un ansamblu de dansuri tradiționale din Armenia, cunoscut la nivel internațional pentru prestațiile sale captivante și stilul unic”, au informat organizatorii.

Totodată, în cadrul festivalului, organizat de Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 2 și Departamentul pentru Relații Interetnice, vor avea loc ateliere de dans, de caligrafie armeană și de creație. Participanții se vor putea bucura de acte de magie stradală, de piese de teatru și activități recreative. Nu vor lipsi nici strada de carte și nici „deja faimoasa” bătaie cu apă, o tradiție veche armenească.


Marius Copil, cel mai valoros jucător de tenis al țării, o apără pe Simona Halep. ”România nu i-a dăruit nimic”! GALERIE FOTO & VIDEO


„Vizitatorii vor putea degusta bucate armenești în cadrul restaurantului din curtea interioară, vor putea savura o cafea proaspătă și se vor răcori cu limonadă și alte băuturi răcoritoare. Bijuterii, țesături, obiecte handmade, cărți, ilustrații și multe alte obiecte vor ajuta vizitatorii să descopere o mică parte din Armenia în cadrul bazarului. Nu vor lipsi nici activitățile dedicate celor mici, precum piese de teatru, ateliere de păpuși, creație și jocuri. Pentru cei curioși, prietenii noștri de la Asociația Cultour au pregătit un tur ghidat prin fosta mahala armenească”, arată organizatorii.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Noutățile acestui an sunt cele două expoziții: „Armenia prin ochii lui Karapet și Hrair” (expoziție foto) și „Ayp, Pen, Kim!” (expoziție dedicată alfabetului și școlii armene).

Festivalul se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 10,00 — 22,00. Accesul este gratuit, invitația fiind adresată tuturor bucureștenilor, de la mic la mare, având câte o mică surpriză pentru fiecare.

Corina Chiriac, despre mama sa armeancă

Festivalul „Strada Armenească” a început vineri cu un spectacol de dansuri, un recital al Corinei Chiriac, artistă care a mărturisit că mama ei a aparținut acestei minorități și cu povești despre cum a crescut, încetul cu încetul cartierul armenesc din Capitală.

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

Cântăreața a spus că mama sa a fost armeancă și a povestit că aceasta a învățat românește la vârsta de 10 ani și încurca genurile substantivelor iar toată viața a spus, spre amuzamentul celor din jur, „un pâine” și „o copil”.

De asemenea, în scurta sa prezentare, Corina Chiriac a amintit de genocidul armenilor și de faptul că membri ai familiei sale au fost victime ale acestui eveniment tragic.

Artista și-a început recitalul cu piesa „Opriți timpul” și a încurajat zecile de spectatori să cânte alături de ea.

Prima zi a festivalului a adus un omagiu și culturii grecești, în program fiind inclus ansamblul Kyamata.


VIDEO EXCLUSIV/ Artistul cu una dintre cele mai bune voci masculine de la noi este ocolit de producătorii TV. Marcel Pavel ripostează!


 

Close
Închide
  Close