Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gelu Voican-Voiculescu, lovit în Piața Universității, la comemorarea Revoluției. Agresorul a fost găsit

Gelu Voican-Voiculescu, lovit în Piața Universității, la comemorarea Revoluției. Agresorul a fost găsit

Gelu Voican-Voiculescu, directorul general al Institutului Revoluției Române, a fost agresat la ceremonia din Piața Universității de comemorare a victimelor Revoluției din 1989. Un bărbat în vârstă l-a lovit cu o cârjă în cap, Voican-Voiculescu părăsind piața plin de sânge.

De Adrian Ilie, Vlad Chirea (foto și text),

Foto: Vlad Chirea

UPDATE 18.00 Poliția Capitalei a anunțat că agresorul a fost identificat și că va fi chemat la audieri, după ce Gelu Voican-Voiculescu a depus plângere penală.

”Persoana vătămată a formulat plângere inpotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani și urmează să fie audiat. Cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material”, a precizat poliția

UPDATE 17.45 Jandarmeria a anunțat că persoana care l-a agresat pe Voican a fost identificată. ”Persoana în cauză a fost identificată, iar datele au fost transmise organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat sursa citată.

UPDATE 17.40 Jandarmeria a dat publicității o imagine care-l înfățișează pe cel care l-a lovit pe fostul vicepremier.

”În urma vizionării filmărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Semnalmentele au fost transmise forțelor de ordine, în vederea identificării făptuitorului”, a precizat Jandarmeria.
Citeşte întreaga ştire: Poliția îl caută pe agresorul lui Gelu Voican-Voiculescu. Jandarmii l-au avut inițial în mâini, dar l-au lăsat să plece!

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

UPDATE 15.40: Pe imaginile surprinse de televiziuni se vede cum un bărbat în vârstă îl lovește pe Gelu Voican-Voiculescu în cap cu cârja în care se sprijinea.

Bărbatul a fost imediat imobilizat de jandarmii prezenți în piață.


UPDATE 13.35: Jandarmeria a anunțat că încearcă să-l identifice pe cel care l-a lovit pe Gelu Voican-Voiculescu, precizând că forțele de ordine care erau prezenta la acel moment au avut atunci ca prioritate siguranța fizică a celui agresat.

”La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, se arată într-un comunicat al Jandarmieriei.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

Fostul vicepremier din 1989-1990, acuzat în dosarul Revoluției, a fost apostrofat de o parte dintre participanții la ceremonie, printre care se regăseau și foști revoluționari.

Foto: Vlad Chirea

La un moment dat, Voican-Voiculescu a fost lovit cu o cârjă în cap, se pare de către unul dintre răniții de la Revoluție. Deocamdată, agresorul nu a fost reținut, dar victima sa a început să sângereze abundent. Jandarmii l-au condus la mașină, iar Voican-Voiculescu a părăsit zona.

Foto: Vlad Chirea

Și Petre Roman a fost huiduit când a ajuns în Piață. ”Sunt foarte revoltat de ce am văzut acolo. Nu cred că e vorba de revoluționari. Au fost discuții, sunt păreri și păreri”, a declarat fostul prim-ministru, la Antena 3.

Close
Închide
  Close