Ministrul de interne, Nancy Faeser, a precizat că, în total, 1.002.763 de cetăţeni ucraineni au fost înregistraţi în Germania.
„Am salvat vieţile multor femei şi copii din Ucraina. Am gestionat această sarcină gigantică bine până acum” comparativ cu alte perioade când Germania s-a confruntat cu un mare aflux de refugiaţi, a declarat Faeser pentru site-ul de ştiri T-Online.
„Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi”, a precizat ministrul german.
Polonia, țara în care au intrat cei mai mulți ucraineni
Noile date publicate vineri de Eurostat arată că în luna august Polonia a preluat majoritatea ucrainenilor care fug de invazia rusă, cu 67.280 de persoane, pe poziţia a doua fiind situată Germania, cu 62.140 de ucraineni primiţi.
În aceeaşi lună, 9.715 de ucraineni au intrat în România, 6.410 în Franţa şi 6.165 în Spania.
În 12 dintre cele 22 de state membre pentru care Eurostat a avut informaţii de încredere, numărul celor care căutau să obţină protecţie temporară a fost în scădere în august, cel mai notabil în Bulgaria, unde s-au înregistrat cu 2.000 mai puţine sosiri decât în iulie.
Potrivit guvernului polonez, aproximativ 1,3 milioane de ucraineni trăiau în Polonia în luna septembrie, după ce premierul Mateusz Morawiecki evocase peste 2 milioane în luna iunie.
Viceministrul polonez de interne, Pawel Szefernaker, explica în luna septembrie că situația este cauzată de faptul că tot mai mulţi refugiaţi ucraineni revin în ţara lor, ce are o frontieră de 500 de kilometri cu Polonia.
Foto: EPA
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia