Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Imagini apocaliptice cu incendiile din Australia, surprinse din cabina unui avion

Imagini apocaliptice cu incendiile din Australia, surprinse din cabina unui avion

Incendiile de proporții din Australia au creat imagini apocaliptice. Oameni disperați, sute de animale moarte pe marginile șoselelor, tornade de foc sau furtuni de fulgere arată dezastrul din țara de la antipozi.

De Ciprian Iana,

Imaginile filmate din elicopter de către Forțele Aeriene australiene sunt șocante. Piloți trebuie să suporte condiții terifiante de zbor pentru a ajuta la salvarea sinistraților.

Un film, pus la dispoziție de către vice-mareșalul aerian al Forțelor Aeriene australiene, Joe Iervasi, dezvăluie iadul pe pământ, pe fondul unui cer portocaliu, care parcă stă să ”crape”.

Forțele aeriene australiene înfruntă căldura insuportabilă și norii groși de fum toxic, pentru a-i salva pe sinistrați, notează rt.com.

Imaginile puse la dispoziția presei de către Joe Iervasi aprezintă un raid de salvare al forțelor aeriene australiene care a avut loc, sâmbătă, în
Mallacoota, Victoria.

În timpul misiunii, reprezentanții forțelor aeriene s-au luptat vreme îndelungată pentru a-i salva pe cei blocați și înconjurați de focuri din toate părțile.

Marina australiană a evacuat deja aproximativ 1.000 de turiști și rezidenți din orașul costier Mallacoota, însă Forța Aeriană a avut grijă de evacuările prioritare, cum ar fi copiii, bolnavii și bătrânii.

Până în prezent, 24 persoane au murit în Australia în acest sezon de incendiu, în timp ce premierul din statul Victoria, Daniel Andrews, a declarat stare oficială de necesitatea.

FOTO: Hepta

Close
Închide
  Close