Mergi direct la conținut »
UPDATE / Bărbatul din Capitală care susținea că este medic ortoped și psiholog a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Bărbatul din Capitală care susținea că este medic ortoped și psiholog a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

UPDATE / Bărbatul din Capitală care susținea că este medic ortoped și psiholog a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Ionuț Marian Grigore, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut de polițiștii bucureșteni și este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și folosire a instrumentelor false.

Cazul de impostură a fost demascat în urma unei anchete realizate de Știrile TVR.

UPDATE – Ora 18.25: Bărbatul de 26 de ani care practica fără drept profesa de medic, într-un cabinet din Sectorul 3 al Capitalei, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, informează Mediafax. La percheziţii, asupra sa au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale.

Potrivit polițiștilor de la Secția 11 din Sectorul 3, oamenii legii au fost sesizați în luna ianuarie de o femeie de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăți comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.

„La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea. A trecut și la amenințări, la injurii și amenințări cu lumea interlopă. M-a amenințat cu clanul sportivilor, cu clanul lui Chira”, a povestit unul dintre pacienții bărbatului pentru Știrile TVR.

Atunci când a fost identificat de polițiști, bărbatul avea asupra sa mai multe ștampile, cu inscripții aferente mai multor specializări medicale.

„De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe documente, diplome și certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existența unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false. Din verificările efectuate la instituții cu atribuții în domeniul sănătății a rezultat în evidențele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză”, transmit polițiștii bucureșteni într-un comunicat de presă.

Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugați să se adreseze direct Secției 11 Poliție.

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați
Recomandări

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați

Cazul apare la puțin timp după ce Libertatea a dezvăluit că Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Apoi, s-a aflat că rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! Raluca Bîrsan, o femeie de 30 de ani, și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

FOTO – scs-medica.ro


Citește și: Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!


Close
Închide
  Close