„Voi pleca sperând că în viitor Budelli va fi protejat așa cum l-am protejat timp de 32 de ani”, a scris el, duminică, pe Facebook.
Mauro Morandi, care şi-a câştigat reputaţia de Robinson Crusoe al Italiei, s-a confruntat de-a lungul anilor cu o serie de amenințări de evacuare. Anul trecut, proprietarii insulei i-au transmis să plece.
Președintele Parcului Național La Maddalena, Fabrizio Fonnesu, a declarat pentru CNN că Morandi a efectuat modificări ilegale la coliba sa, un fost post de radio datând din cel de-al Doilea Război Mondial.
Vestea a stârnit reacții în rândul populației. O petiție care solicită guvernului italian să-i permită lui Morandi să rămână pe insula de care a avut grijă peste 30 de ani a adunat mai mult de 70.000 de semnături.
Cu toate astea, Mauro Morandi și-a anunțat decizia de a pleca, duminică, spunând ziarului The Guardian că se va muta într-un mic apartament de pe o insulă din apropierea arhipelagului La Maddalena: „Viața mea nu se va schimba prea mult, voi vedea totuși marea”.
Conform CNN, Morandi a ajuns pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei, din greșeală, în timp ce încerca să navigheze din Italia în Polinezia acum 31 de ani. S-a îndrăgostit de apele cristaline ale atolului curat, nisipurile de corali și apusurile de soare și a decis să rămână.
„Eram sătul de multe lucruri despre societatea noastră: consumismul și situația politică din Italia. Am decis să mă mut pe o insulă pustie din Polinezia, departe de civilizație. Am vrut să încep o nouă viață aproape de natură”, a povestit Morandi.
Am fost un copil rebel. Cred că am fugit prima oară de acasă când aveam 9 ani
Mauro Morandi, bărbatul care locuieşte izolat de lume din anul 1989:
Totuși, în ciuda izolării, el este la curent cu noutăţile. De exemplu, a aflat despre închiderea Italiei din cauza pandemiei de coronavirus. În lumea sa solitară, pustnicul spune că se simte ca și cum ar fi în „cel mai sigur loc de pe Pământ”.
De asemenea, a fost dornic să împărtășească câteva sfaturi despre cum să faci față cel mai bine autoizolării.
„Sunt bine, nu sunt speriat”, a declarat el pentru CNN Travel, în martie 2020, prin intermediul telefonului mobil, care este legătura lui cu lumea exterioară.
Îmi petrec fiecare iarnă închis în casă, luni bune abia ies pe insulă. Deci, ce naiba, oamenii nu pot sta acasă două săptămâni? E absurd”
Mauro Morandi:
„Mă simt în siguranță aici. Această insulă oferă protecție totală. Nu există niciun risc. Nimeni nu aterizează, nici măcar o singură barcă nu poate fi văzută navigând”, a adăugat bărbatul.
Mauro Morandi este preocupat de bunăstarea familiei și a prietenilor săi, care locuiesc în Modena, una dintre cele mai afectate zone din Italia.
Pustnicul Mauro Morandi postează pe Instagram
Fiind singur, își petrece ziua admirând marea, respirând aerul curat, strângând lemne, pregătindu-și mesele și … postând pe Instagram. „Mă plictisesc, așa că îmi omor timpul făcând fotografii cu plaje, faună și peisaje, editând fotografii și apoi împărtășind acestea pe social media și Instagram”, a declarat el, precizând că „am o mulțime de urmăritori pe Instagram”.
„Citesc mult și mă gândesc… Mă gândesc că mulți oameni se sperie să citească, deoarece, dacă o fac, vor începe să mediteze și să se gândească la anumite lucruri, iar acest lucru poate fi periculos. Dacă începi să vezi lucrurile sub o altă lumină și să fii critic, poţi ajunge să vezi ce viață mizerabilă duci sau ce persoană rea eşti sau lucrurile rele pe care le-ai făcut”, a conchis el.
Foto: instagram.com/maurodabudelli