De Daniel Ionașcu,

Bezos l-a depășit pe Bill Gates, cofondator al Microsoft, care a deținut acest titlu vreme de aproape 20 de ani, în luna iulie a anului trecut pentru o perioadă scurtă. Ulterior, Gates și-a luat revanșa.

Dar la finele anului 2017 Jeff Bezos l-a depășit fulminant pe Bill Gates, după creșterea prețului acțiunilor Amazon.

O creștere de 1,4% a acțiunilor Amazon a avut loc luni, ceea ce a făcut ca averea lui Bezos să crească cu 1,4 miliarde de dolari. Iar aceasta vine după o creștere de 56% a acțiunilor în 2017.

Bezos deține 80 de milioane de acțiuni Amazon. Titlurile Amazon se apreciază pe măsură ce asistentul digital Alexa, realizat de companie, cucerește noi teritorii. Toyota a anunțat că va integra Alexa pe mașinile sale, în vreme Alexa ajunge acum și pe calculatoarele cu Windows 10.

De asemenea, Amazon ar mai pregăti și lansarea unui rival pentru YouTube, cel mai vizionat site video de pe planetă. Acesta este deținut de Google. Amazon și Google sunt la cuțite în ultima vreme.

Bezos mai deține și compania spațială Blue Origin, dar și ziarul Washington Post.

Bill Gates, inflația și donația

Bill Gates are acum o avere de 93,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Averea lui Gates a atins 100 de miliarde în anul 1999, în timpul ”bulei dotcom”. Ajustată cu inflația, aceasta ar fi acum echivalentul a 148 de miliarde de dolari.

Chiar și fără ajustarea cu inflația, tot Bill Gates ar fi cel mai bogat din lume dacă punem la socoteală și donațiile sale. Acesta a donat 700 de milioane de acțiuni Microsoft, plus 2,9 miliarde de dolari în bani gheață, ceea ce echivalează cu 61,8 miliarde de dolari. Astfel, dacă nu ar fi făcut donații caritabile, Bill Gates ar fi avut peste 150 de miliarde de dolari, potrivit CNN.

Pe locul al treilea se află omul de afaceri Warren Buffett, proprietarul conglomeratului Berkshire Hathaway, cu o avere de 87,2 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook, urmează pe poziția a patra, cu 77,5 miliarde, în vreme ce Amancio Ortega, fondatorul Zara, are 76 de miliarde de dolari.

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”