Relatarea livetext Libertatea a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 646.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Ucrainenii au lansat 10 lovituri asupra pozițiilor militare ruse

Pe parcursul zilei, aviația Forțelor de Apărare ucrainene a efectuat 10 lovituri în zonele în care erau concentrate personalul și echipamentul militar al forțelor ruse, transmite Unian.

„Unitățile forțelor de rachete au lovit două zone în care erau concentrate personal, arme și echipamente militare, trei sisteme de rachete antiaeriene, o stație radar și o stație de război electronic inamică”, a transmis armata ucraineană.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Doi morți în urma atacurilor ruse din Donețk

Numărul morților în lovitura cu rachete efectuată de Rusia peste noapte asupra orașului Novohrodivka din regiunea Donețk a crescut la doi, a informat joi Ministerul de Interne.

Salvatorii au recuperat cadavrul unui bărbat de 55 de ani din ruinele unei clădiri rezidențiale lovite de o rachetă rusă, potrivit ministerului.

O familie de trei persoane, inclusiv o fetiță de opt ani, este probabil încă sub dărâmături, a scris ministerul, adăugând că operațiunea de salvare este în desfășurare.

Forțele ruse au lansat peste noapte opt rachete S-300 asupra Ucrainei, țintind șase dintre ele împotriva Novohrodivka, Pokrovsk și Myrnohrad în districtul Pokrovsk din regiunea Donețk.

Interviu | Statul se pregătește să distrugă Malmaison, centrul artistic care „a explodat” în București. „Am putea renunța și la Muzeul Național de Artă, sigur s-ar găsi o bancă să închirieze clădirea”
Recomandări
Interviu | Statul se pregătește să distrugă Malmaison, centrul artistic care „a explodat” în București. „Am putea renunța și la Muzeul Național de Artă, sigur s-ar găsi o bancă să închirieze clădirea”

Ministrul de Interne Ihor Klymenko a declarat în raportul său de dimineață că 10 persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite în atac.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Ucraina acuză Rusia că blochează orice schimb de prizonieri

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului a acuzat joi Rusia că blochează orice schimb de prizonieri de război între cele două ţări, informează AFP.

„Schimburile (de prizonieri) nu au loc pentru că Rusia nu doreşte asta”, a declarat pe Telegram comisarul ucrainean pentru drepturile omului din Parlamentul ucrainean, Dmitro Lubineţ.

În total, peste 4.300 de ucraineni au fost confirmaţi ca fiind prizonieri de război în Rusia, printre aceştia numărându-se şi mai mult de 760 de civili, potrivit datelor anunţate de autorităţile ucrainene la mijlocul acestei luni. Rudele acestor prizonieri primesc sprijin financiar din partea statului ucrainean.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Trei morți în urma unor bombardamente ruse în Herson

Forțele ruse au bombardat regiunea Herson cu artilerie, ucigând trei persoane, au anunțat autoritățile locale, citate de Pravda.

„Armata rusă a ucis o femeie în satul Sadove. În urmă cu jumătate de oră, inamicul a bombardat așezarea cu artilerie”, a anunțat șeful administrației militare a orașului Herson Roman Mrochko .

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după 5 ani. Primele declarații ale fostului edil din Constanța
Recomandări
Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după 5 ani. Primele declarații ale fostului edil din Constanța

Mai târziu, Mrochko a raportat că încă două persoane au fost ucise în timpul bombardamentelor din satul Sadove.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Președintele ucrainean a vizitat pozițiile de la Kupiansk, una dintre zonele cele mai fierbinți ale frontului

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat sectorul Kupiansk al frontului, unul dintre cele cu luptele cele mai aprige, a discutat cu armata și a oferit premii soldaților, informează Ukrainska Pravda.

La întâlnire a participat și comandantul Forțelor Terestre, general-colonelul Oleksandr Sîrskîi.

„Postul de comandă al apărătorilor de la Kupiansk. Este o onoare să vizitezi și să răsplătești soldații. Ei protejează viața pașnică a ucrainenilor din regiunea Harkov. Le mulțumesc pentru serviciul lor, pentru că ne-au protejat țara!”, a spus Zelenski,

În același timp, Garda Națională ucraineană a anunțat că „a distrus o barcă de sabotori ruși în regiunea Herson, cu o lovitură precisă”.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Putin, „linie directă” cu poporul și „mare” conferință de presă de bilanț, pe 14 decembrie, anunță Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin va susține „o linie directă și o mare conferință de presă pe 14 decembrie”, a declarat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Kommersant. În 2022, nu au fost organizate aceste acțiuni.

Talibanii nu vor mai fi considerați teroriști în Rusia. Anunţul oficial al Kremlinului
Recomandări
Talibanii nu vor mai fi considerați teroriști în Rusia. Anunţul oficial al Kremlinului

Locația va fi anunțată mâine. Apoi va începe primirea întrebărilor de la cetățeni. Izvestia scrie că întrebările pot fi transmise la numărul gratuit 8800-200-40-40, printr-un mesaj SMS gratuit la numărul 0440 sau prin accesarea site-ului web Moscow-Putin.ru.

Potrivit lui Peskov, în cadrul evenimentului președintele va realiza un bilanț al anului. „În studio, care va fi special creat în acest scop, vor fi jurnaliști din toate regiunile Rusiei, jurnaliști federali, precum și jurnaliști străini care sunt acreditați la Moscova” a spus secretarul de presă al președintelui rus.

Dmitri Peskov a spus că evenimentul nu are un timp clar prestabilit. „Acesta este întotdeauna un eveniment foarte lung”, a menționat el.

Ultima „linie directă” cu Vladimir Putin a avut loc pe 30 iunie 2021 și a durat 3 ore și 40 de minute, iar ultima mare conferință de presă a avut loc pe 23 decembrie 2021 (3 ore și 56 de minute).

În 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, conferința de presă a fost organizată în format hibrid. Vladimir Putin a vorbit cu jurnaliştii prin intermediul unui link video, iar call center-ul a primit şi întrebări de la cetăţeni.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Rușii au lansat 6 rachete în regiunea Donețk. Bilanțul victimelor, anunțat de Kiev

Rușii au lovit orașele Pokrovsk, Novohrodivka și Mirnograd cu 6 rachete, începând cu ora 23.30 a zile de miercuri, transmite armata ucraineană.

Salvatorii și poliția au intervenit toată noaptea. Operațiunile de căutare continuă și la această oră.

Cel puțin un mort și 10 răniți, inclusiv 4 copii, este bilanțul preliminar victimelor, preluat de Ukrainska Pravda. 4 persoane sunt date dispărute sub dărâmături.

La ora 10:00, trupul unui bărbat mort a fost recuperat din dărâmături de la locul bombardării unei clădiri rezidențiale din Novogrodivka.

La Pokrovsk au fost avariate un bloc și 9 case, un post de poliție, mai multe mașini și garaje.

În total, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, Rusia a atacat Ucraina cu 20 de drone Shahed și 8 rachete S-300. Forțele de Apărare Aeriană au distrus 14 drone, precizează Statul Major de la Kiev.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Ucrainenii transmit că rușii au pierdut aproape 330.000 de oameni

De la începutul invaziei pe scară largă, Forțele Armate Ruse au pierdut 328.760 de vieți, arată un bilanț, neconfirmat, al Statului Major ucrainean. preluat de Obozrevatel.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Rușii anunță că au doborât o rachetă ucraineană trasă înspre zona ocupată a Hersonului

Sistemul de apărare aeriană s-a declanșat lângă Skadovsk, regiunea anexată Herson, iar o rachetă ucraineană a fost doborâtă, a declarat șeful Consiliului Deputaților din districtul Skadovski, Serghei Shvaiko, pentru agenția TASS.

Antreior, sistemele de apărare aeriană au distrus o dronă ucraineană deasupra regiunii Belgorod, a informat Ministerul rus al Apărării, preluat de Kommersant.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Noi bombardamente în regiunea de graniță Sumî

„Miercuri, rușii au efectuat 3 bombardamente ale teritoriilor și așezărilor de graniță din regiunea Sumîi. Au fost înregistrate 15 explozii. Comunitățile din Krasnopilsk, Esmansk și Velikopysarivsk au fost atacate”, se arată în mesajul armatei ucrainene, pe Telegram, citat de TSN.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Zelenski a vizitat Odesa, Mikolaiv şi Herson: „Sunt multe probleme”

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat, ieri, regiuni din sudul Ucrainei, inclusiv Odesa, unde efectele vremii rele s-au simţit cel mai pregnant, şi a cerut autorităţilor locale să pună la punct „centrele de invincibilitate”, puncte unde ucrainenii se pot încălzi sau pot avea energie electrică, fie în caz de intemperii, fie după atacuri ale ruşilor, relatează Obozrevatel (n.r. Observatorul”.

„Sunt multe probleme, aproape toate se referă la securitate, la protecţia statului nostru, la protecţia poporului nostru”, a recunoscut liderul de la Kiev.

El a spus că la Odesa a avut o întâlnire cu armata şi a discutat despre apărarea aeriană pentru oraş, pentru regiune, pentru porturile ucrainene de la Marea Neagră şi pentru coridorul de export pe care Ucraina şi l-a făcut pe Marea Neagră.

La Odesa, unde nu este căldură, pentru că vremea rea a avariat termocentrala, Zelenski a dat asigurări că autorităţile regionale sunt pregătite să ajute oraşul cu tot ceea ce are nevoie.

a Mikolaiv, Zelenski s-a întâlnit cu danezii care lucrează la reconstrucţia oraşului şi cu reprezentanţi ai corpului diplomatic din ţările care participă la programul de patronaj al reconstrucţiei. Preşedintele a avut o întâlnire „foarte emoţonantă şi importantă” şi cu studenţii de la trei universităţi din Mikolaiv. „Facem tot ce putem pentru ca ţara noastră, toţi oamenii noştri să fie mai puternici şi mereu liberi”, a promis Zelenski.

La Herson, preşedintele s-a interesat de apărarea oraşului şi a regiunii, iar liderii locali i-au prezentat situaţia construcţiei de adăposturi. 

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Fiica cea mică a lui Putin ajută la extinderea influenței Rusiei în Africa

Rusia încearcă să construiască legături mai strânse cu Africa, oferind expertiză digitală ca parte a unei strategii susținute de fiica cea mică a președintelui Vladimir Putin, Ekaterina Tihonova, relatează Bloomberg.

Publicația scrie că Rusia concurează cu SUA, China și UE pentru influența pe continent și își intensifică forța pentru apropierea de Africa, oferind expertiză digitală ca parte a unei strategii susținute de fiica cea mai mică a președintelui rus Vladimir Putin.

Oficiali din aproximativ 30 de țări africane au fost invitați, luna viitoare, la Moscova pentru a se întâlni cu specialiști IT și investitori ruși care oferă servicii digitale menite „să îmbunătățească guvernanța”.

Proiectul este susținut de centrul Innopraktika, asociat cu Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală, unde fiica cea mică a lui Putin, Ekaterina Tihonova, este director general.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Alerte de atac aerian în toată Ucraina pe perioada nopții

Începând cu ora 23.50, a fost declarată o alertă de raid aerian în regiunile Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnepropetrovsk, Donețk și Harkov, au precizat Fortele Aeriene din Ucraina.

Alerta aeriană pentru atac cu drone și amenințări de rachetea continuat până joi, 30 noiembrie, aproape de ora 6.00.

30 nov. 2023 - Acum 6 luni
30-11-2023

Experții AIEA din Ucraina au înregistrat explozii în apropierea a două centrale nucleare

Experții Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) din Ucraina au raportat explozii, în urma luptelor din apropierea centralei nucleare Hmelnițkîi și a centralei nucleare Zaporojie”, a transmis, pe X, miercuri, 29 noiembrie, seara, directorul general Rafael Grossi, citat de Ukrainska Pravda.

Ieri, forțele aeriene ucrainene au raportat că au doborât drone Shahed în regiunile Odesa, Dnepropetrovsk, Kiev, Herson, Zaporojie și Hmelnițkîi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (9)

Iulix10   •   01.12.2023, 06:26

Daca a mers Zelenski pe front inseamna ca razboiul nu prea merge bine.

Alamar13   •   30.11.2023, 22:32

Cand te duci in Ukraina? Dar in Israel? Cel mai nefast papa de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. Un neo marxist care are ca hobby catolicismul. Preotesele catolice nu. Dar homosexualii catolici da. Pacat ca nu deschide Biblia, din cand in cand.

DanCraciunescu   •   30.11.2023, 22:13

Ca actor e bun... acum ca presedinte, nu ma pricep

Vezi toate comentariile (9)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cât a plătit un șofer pentru înlocuirea unei singure anvelope la o mașină electrică. A fost obligat să o schimbe după doar 12.000 de km
FANATIK.RO
Cât a plătit un șofer pentru înlocuirea unei singure anvelope la o mașină electrică. A fost obligat să o schimbe după doar 12.000 de km
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Viva.ro
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Laura Cosoi și soțul ei: „21 de ani de prietenie, azi 12 ani de relație, 9 ani de căsnicie și în curând vine pe lume al patrulea pui”. Imagini de la cererea în căsătorie
Libertateapentrufemei.ro
Laura Cosoi și soțul ei: „21 de ani de prietenie, azi 12 ani de relație, 9 ani de căsnicie și în curând vine pe lume al patrulea pui”. Imagini de la cererea în căsătorie
Ce alcoolemie a avut Belodedici: „Vă dați seama cât de beat eram?”. Spune că polițiștii l-au așteptat la pândă și l-au urmărit cu girofarul
GSP.RO
Ce alcoolemie a avut Belodedici: „Vă dați seama cât de beat eram?”. Spune că polițiștii l-au așteptat la pândă și l-au urmărit cu girofarul
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
FANATIK.RO
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Raisa a dispărut din fața casei și este de negăsit. Peste 100 de oameni o caută pe fetița de 2 ani, în Dolj
Știrileprotv.ro
Raisa a dispărut din fața casei și este de negăsit. Peste 100 de oameni o caută pe fetița de 2 ani, în Dolj
Loredana, apariție de senzație la petrecerea privată a fotbaliștilor Generației de Aur! A purtat un accesoriu de 21.000 de euro! FOTO
Unica.ro
Loredana, apariție de senzație la petrecerea privată a fotbaliștilor Generației de Aur! A purtat un accesoriu de 21.000 de euro! FOTO
Şoc în fotbalul românesc. Marian Iancu îşi anunţă revenirea: „Acolo mă bag, va fi al doilea stadion din ţară!” | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Şoc în fotbalul românesc. Marian Iancu îşi anunţă revenirea: „Acolo mă bag, va fi al doilea stadion din ţară!” | EXCLUSIV
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
Observatornews.ro
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
Horoscop 28 mai 2024. Taurilor li se potrivește atmosfera acestei zile, care îi îndeamnă să revină cu picioarele pe pământ
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2024. Taurilor li se potrivește atmosfera acestei zile, care îi îndeamnă să revină cu picioarele pe pământ

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI