MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Liviu Dragnea a venit la Palatul Victoria, după scandalul președinte-Guvern, pe rectificarea bugetară

Distribuie

Liviu Dragnea a venit la Palatul Victoria, după scandalul președinte-Guvern, pe rectificarea bugetară. Liderul PSD este însoțit de deputatul Florin Iordache, fost ministru al Justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților. Potrivit unor surse politice, Executivul caută soluții pentru adoptarea rectificării bugetare, în lipsa avizului CSAT. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a mers la Guvern pentru a discuta cu miniștrul de Finanțe și cu premierul Viorica Dăncilă despre strategia privind rectificarea bugetară.

Acesta a și discutat cu premierul la telefon și se caută soluții pentru a se adopta această rectificare, în ședința de Guvern de miercuri.

Social-democrații consideră că Executivul trebuia să meargă în CSAT doar cu bugetele instituțiilor din sistemul de siguranță națională, și nu cu toată rectificarea bugetară.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost informat despre situția de blocaj dintre Guvern și Președinției, pe tema bugetului de stat.

Klaus Iohannis a anunțat că în ședința CSAT nu s-a întrunit consensul și nu s-a putut da aviz pentru bugetele acestor instituții.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară și să renunțe la tăierile anunțate inițial, despre care spune că sunt „șicane politice’.

Guvernul s-a reunit în ședință de urgență, la scurt timp după ședința CSAT la finalul căreia președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară.

Eugen Teodorovici a afirmat că pot exista întârzieri la plata salariilor în luna septembrie pentru anumite instituții, ca și în cazul finalizării unor proiecte de investiții.

Citește mai multe despre csat, palatul Victoria și PSD pe Libertatea.

Comentarii