Mergi direct la conținut »
Fost şef al CNAS, trimis în judecată de DNA. Lucian Duță ar fi luat mită peste 6,3 milioane de euro
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fost şef al CNAS, trimis în judecată de DNA. Lucian Duță ar fi luat mită peste 6,3 milioane de euro

Fost şef al CNAS, trimis în judecată de DNA. Lucian Duță ar fi luat mită peste 6,3 milioane de euro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a lui Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2010 – 2012, Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar.

„Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism”, se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și:

Marile pierderi pe care le-a suferit sportul românesc în 2018. I-am plâns pe genialul Balaci, pe tenacele Tilihoi, pe agilul Ion Voinescu și pe vocea de aur a sportului, Cristian Țopescu

Close
Închide
  Close