MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 19:16 , de Valentina Postelnicu

Ludovic Orban, despre scandalul momentului în PSD: ”Noi n-am întrebat niciodată vreun şef SRI dacă putem sau nu să punem vreun ministru în Guvern”

Distribuie

Ludovic Orban, despre scandalul momentului în PSD: ”Noi n-am întrebat niciodată vreun şef SRI dacă putem sau nu să punem vreun ministru în Guvern” a spus președintele PSD, miercuri, după ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că a întocmit lista Guvernului USL din 2012 cu implicarea șefului SRI George Maior.

„În ceea ce mă priveşte pe mine şi pe colegii mei din PNL, noi n-am întrebat niciodată vreun şef SRI dacă putem sau nu putem să punem vreun ministru în vreun Guvern. Nici Crin Antonescu, nici alţi lideri ai PNL. Pe mine nu m-a năşit niciodată directorul SRI, aşa cum l-a năşit pe Ponta. Eu nu am jucat niciodată tenis, nu am participat la niciun tăiat de porc (…), aşa cum a participat Dragnea. De asemenea, nu ştiu ce înseamnă K2 şi alte indicative de genul ăsta, pentru că nu am fost niciodată, n-am fost invitat la niciun chef de Crăciun, de Anul Nou de vreun serviciu de informaţii şi lucrul ăsta îl făcea Ghiţă, lucrul ăsta îl făceau pesediştii, care astăzi se dau de ceasul morţii că ar exista un stat paralel”, a declarat Orban, la sediul PNL.

Întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind implicarea SRI în formarea Guvernului Ponta I şi dacă, la momentul respectiv, a avut vreo suspiciune în acest sens, Orban spune că era simplu membru al PNL.

'Am fost cel mai mare oponent al alianţei dintre PNL şi PSD, am votat împotriva constituirii acestei alianţe, n-am avut nicio funcţie guvernamentală în guvernele USL. (…) Astăzi, vedem cine este PSD. Când îi vedem cum se toarnă reciproc Dragnea pe Ponta, Ponta pe Gabi Oprea, Ghiţă pe Dragnea, vedem foarte clar ce soi de oameni au condus şi conduc PSD”, a susţinut liderul PNL.

Potrivit acestuia, dacă există un „stat paralel”, el este construit de PSD.

„Dacă există un stat paralel, (…) este statul construit de PSD, care (…) încearcă să transforme fiecare instituţie publică într-un bastion al partidului de guvernământ, care încearcă să denatureze funcţiile esenţiale pe care le au instituţiile publice şi care încearcă să folosească puterea ministerelor, a agenţiilor şi a altor instituţii de stat sau instituţii publice în mijloace de opresiune împotriva oamenilor corecţi, împotriva oamenilor cinstiţi, împotriva oamenilor care au curajul să-i critice”, a arătat Orban.

Preşedintele PNL a precizat că se bucură că iese la iveală „această mizerie”. „Mă bucur că iese la iveală această mizerie, ca să ştie fiecare român în ce mizerie trăiesc pesediştii şi în ce mizerie au trăit în ultima vreme pesediştii, indiferent că lider a fost Ponta, că lider este Dragnea. De altfel, Ponta era foarte bun prieten cu Dragnea în perioada în care Dragnea era secretar general. Împreună au semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu, fără să ne spună nimic nouă, liberalilor, împreună au pus la cale numirea diferiţilor şefi de instituţii publice, de asemenea fără să ne consulte pe noi şi consultându-i, văd, pe Elena Udrea, pe Băsescu şi pe cei pe care noi îi consideram adversarii noştri politici”, a spus Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Victor Ponta că, atunci când a fost numit premier,  ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Dragnea a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că imediat după căderea Guvernului Ungureanu, ar fi convenit cu Victor Ponta şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, să discute în comun componenţa viitorului guvern, însă a doua zi Ponta ar fi prezentat lista miniştrilor întocmită cu George Maior şi cu alţii'.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale' pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii'

Loading...
Comentarii