Israelul a reușit în politica de a-și readuce cetățenii acasă: 500.000 dintre ei s-au întors

Într-o țară de aproape 9 milioane de locuitori, Ministerul de Interne din Israel a anunţat că 500.000 de israelieni s-au întors acasă, de la începutul pandemiei de coronavirus. Mulți dintre ei sunt tineri. Printre motivele invocate s-au numărat teama de noul virus, îngrijorările privind calitatea serviciilor de sănătate din ţările unde erau şi presiunile părinţilor. Totodată, şi stimulentele financiare promise de autorităţi au jucat un rol important, potrivit en.globes.co.il.

Companiile trebuie să asigure urgent condiţiile de lucru de acasă. Inclusiv ceea ce ţine de securitatea cibernetică

Coronavirusul poate provoca o schimbare importantă a modului de lucru al angajaţilor. Cei care lucrează de acasă sunt, în general, mai fericiţi, mai productivi, iar riscul de a pleca la alt loc de muncă se diminuează.

Dar companiile trebuie să aibă mare grijă să conceapă şi planuri de securitate privind atacurile cibernetice.

E-mailurile au fost, de-a lungul timpului, ţinta preferată a atacurilor cibernetice. Dar situaţia din prezent a lărgit ţintele atacurilor, care vizează acum inclusiv linkuri şi attachment-uri care erau protejate la birou prin sistemul intern informatic, informează blog.barracuda.com.

Planuri după criză: să rezolvăm achizițiile publice

În lunile următoare, se va discuta despre ce anume pot învăţa guvernele lumii din criza generată de coronavirus şi despre ceea ce pot face pe viitor, ca să fie pregătite mai bine pentru alte situaţii de criză. Pe lângă domenii importante, precum sănătatea, infrastructura, politica monetară şi economia, mai există ceva care trebuie rezolvat cu prioritate: sistemul de achiziţii, potrivit analiştilor internaţionali.

Ad placeholder
Număr fără precedent de noi cazuri COVID în România: 1.415 în ultimele 24 de ore. 43 de persoane au murit
Recomandări
Număr fără precedent de noi cazuri COVID în România: 1.415 în ultimele 24 de ore. 43 de persoane au murit
 

Achizițiile statelor sunt un subiect extrem de complex, COVID-19 ne-a învățat câteva idei, printre care aceea că “dacă ești cel mai bogat om de la la masa achzițiilor, asta s-ar putea să fie inutil, imoral sau ambele”.

Cheltuielile masive în situaţii de criză au adus la consecințe grave în Atena antică, iar eroii au fost condamnați

Creșterea cheltuielilor de către guverne pe timp de molimă nu este o realitate nouă. Acum aproape 2.500 de ani, oamenii din Atena antică aveau un plan similar, care iniţial a dat roade. Apoi, după ce criza a trecut, societatea ateniană a fost “ruptă” din cauza acuzaţiilor politice încrucişate care au urmat, conform theconversation.com.

Ad placeholder
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
Recomandări
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
 

Unii dintre generalii eroici, care contribuiseră la victoria pe mare a Atenei împotriva Spartei, au fost acuzați că s-au îmbogățit din dotările pe vreme de criză ale propriei flote și, în urma unui audit, au fost condamnați la moarte.

“Investiți în formarea oamenilor, mai ales ajutați-i pe cei cu salarii mici să-și dezvolte abilitățile!”

Statele Unite ar trebui să se concentreze într-o pondere mai însemnată pe “locurile de muncă ale viitorului”. Investiţiile vor fi mult mai eficiente dacă se vor concentra pe dezvoltarea competențelor oamenilor. Şi, foarte important, trebuie investit în tineri, ajutându-i, totodată, pe cei cu salarii mici să îşi dezvolte abilităţile, ei fiind printre cei mai afectaţi de COVID-19, scriu analiştii americani.

Noua Zeelandă a reușit să fie solidară în criza coronavirusului, va izbuti să continue așa și odată cu redeschiderea economiei?

Cât de bine sau de rău este guvernată o ţară se vede pe perioada stării de urgenţă. După aproape două luni de la primul caz, Noua Zeelandă are aproximativ 1.400 de îmbolnăviri şi 12 morţi. Succesul de până acum este unul colectiv, nu doar al conducerii. Interesant e dacă spiritul comun care a unit în criză societatea de la Antipozi va funcționa și când țara va fi redeschisă, se întreabă presa internaţională.

Ad placeholder
Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
Recomandări
Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
 

Cum ar trebui criptate datele pentru ca oamenii să aibă încredere în procedura unor alegeri de la distanță

Încrederea în sistemul electoral este fundamentală pentru o democraţie sănătoasă. Când oamenii au fost întrebaţi, anul trecut, dacă au încredere în onestitatea alegerilor, 59% dintre americani au spus că nu. Singurele cinci țări în care încrederea este mai mică sunt Lituania, Turcia, Letonia, Chile și Mexic. Criptarea datelor ar putea fi soluţia pentru consolidarea încrederii oamenilor, informează news.microsoft.com.

CEO-ul Amazon, inclus de Casa Albă pe lista celor care lucrează cu Donald Trump pentru “renaşterea Americii”

CEO-ul Amazon Jeff Bezos şi preşedintele american Donald Trump nu sunt cei mai buni prieteni, dar asta nu a împiedicat Casa Albă să îl includă pe Bezos pe o listă selectă a celor care lucrează cu Trump pentru “marea renaștere economică americană”. Preşedintele SUA a lăudat calitatea dezbaterilor: “Nivelul coeficientului de inteligenţă al discuţiilor purtate a fost cel mai ridicat pe care vi-l puteţi imagina”, a declarat el, consemnat de presa internaţională.

Ad placeholder

A te baza doar pe mâncarea produsă intern este un vis îndepărtat pentru cele mai multe dintre țările lumii

Globalizarea a revoluţionat producţia și consumul de produse alimentare în ultimele decenii. Totuși, acest lucru a dus și la o situație în care majoritatea populaţiei lumii trăiește în țări dependente de importurile de alimente. Iar acest lucru poate intensifica vulnerabilitățile statelor pe timp de COVID-19, deoarece lanțurile globale de aprovizionare sunt perturbate, notează phys.org.

Ad placeholder

Pe 27 mai, NASA îşi va proclama independenţa faţă de navetele spaţiale ruseşti, după aproape un deceniu

NASA a stabilit data de lansare pentru misiunea astronauților americani care vor fi trimişi către Stația Spațială Internațională folosind o rachetă fabricată local. Evenimentul va avea loc pe 27 mai. Din iulie 2011, americanii au depins de ruşi pentru a-şi trimite astronauţii în spaţiu, plătind zeci de milioane de dolari pentru locurile ocupate în navetele Soyuz, a relatat presa americană.

Citeşte şi:

Preot clujean amendat pentru că a ţinut slujbă în Vinerea Mare. Emanuel Ungureanu: „A încălcat din nou legea”. Poliţia: „Nu este adevărat”

Diferenţă uriaşă între raportările cadrelor medicale infectate într-un judeţ: oficial sunt 9, cifra reală e de 107. Explicația autorităților

Incident șocant în Hunedoara, live pe Facebook! Polițiști alungați cu pietre, când verificau dacă oamenii respectă restricțiile

Cine spune Cornel Dinu că a avut COVID-19. Ar fi o premieră mondială: „A venit medicul, i-a făcut două injecții, acu e bine”
PARTENERI - GSP.RO
Cine spune Cornel Dinu că a avut COVID-19. Ar fi o premieră mondială: „A venit medicul, i-a făcut două injecții, acu e bine”
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI