Mergi direct la conținut »
Mărturia soțului femeii care a murit după ce a fost păcălită prin metoda „accidentul”: „A ieșit afară, a stat pe bancă și a făcut infarct”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mărturia soțului femeii care a murit după ce a fost păcălită prin metoda „accidentul”: „A ieșit afară, a stat pe bancă și a făcut infarct”

Mărturia soțului femeii care a murit după ce a fost păcălită prin metoda „accidentul”: „A ieșit afară, a stat pe bancă și a făcut infarct”

O femeie de 64 de ani, din județul Vaslui, a murit în noaptea de marți spre miercuri, după ce un escroc a anunțat-o prin telefon că nepotul ei de 16 ani a suferit un accident de muncă și are nevoie de 20.000 de lei pentru operație.

De Theodor Istrate,

La telefon a răspuns Vasile Tighici, soțul femeii din localitatea Deleni. Bărbatul a intrat în panică, fără a se gândi că este o înșelătorie. I-a spus apelantului că nu are suma respectivă, dar că este dispus să facă un împrumut la bancă.

”Știi ce am pățit? Băi, tătaie, uite, eu sunt la spital”, mi-a zis cel care s-a dat drept nepotul meu. Normal că l-am întrebat ce a pățit. Mi-a spus că are picioarele anchilozate, că a căzut pe scări. Apoi a zis altcineva, care s-a dat drept doctor, că trebuie să-l opereze, că îi trebuie 200 de milioane de lei pentru asta. I-am zis că nu am banii ăștia, dar că scot de la bancă și plătesc, numai să-l opereze”, își aminește din discuția telefonică Vasile Tighici.

Femeia a făcut infarct pe banca din fața casei

Ulterior, receptorul telefonului a fost luat de femeie, care a cerut mai multe detalii. După încheierea convorbirii, bătrânei de 64 de ani i s-a făcut rău, gândindu-se că nepotul său ar putea rămâne infirm pentru tot restul vieții. Cu speranța că-și va reveni, a ieșit afară pe o bancă din fața casei unde, din nefericire, a suferit un infarct.

”A luat nevasta telefonul și a mai vorbit și ea. Suferea cu inima, așa că a ieșit afară, a stat pe bancă, unde a și făcut infarctul”, spune Vasile Tighici.

Bărbatul și-a alertat vecinii, a sunat la 112 și a cerut ajutor. Un echipaj medical a fost trimis imediat la Deleni, însă nu a mai putut face nimic pentru victimă.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

”În cursul nopții trecute, am fost solicitați în Deleni pentru o pacientă de 64 de ani care prezenta tulburări de respirație, fiind cunoscută cu afecțiuni cronice. La caz, a fost dirijat un echipaj al SAJ cu asistent. Când a ajuns la locul solicitării, a găsit pacienta decedată, semnele morții erau instalate, motiv pentru care nu s-a mai făcut resuscitarea”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Nepotul victimei: ”Cel care a băgat-o pe mamaia în pământ nu trebuie să rămână în libertate”

”Când am intrat pe poartă, tataia m-a luat la întrebări dacă nu sunt în spital. Am crezut că spune asta de la șoc. Mi-a povestit ce s-a întâmplat. Cel care a sunat îmi știa numele, chiar a nimerit și numărul de telefon exact, știa cum e treaba. De aceea, cred că este cineva din sat. Este prea mare coincidența să sune la două persoane dintr-un mic sat. Cel care a băgat-o pe mamaia în pământ nu trebuie să rămână în libertate”, spune Robert, nepotul bătrânei moarte.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Familia femeii a depus, miercuri, plângere la Poliție în speranța că vinovatul va fi găsit și tragedia nu se va repeta. Asta în conditiile în care, în cursul aceleași seri, o altă familie din sat a primit un telefon similar, însă în curte cu bătrânii respectivi se afla și fiul lor, care și-a dat seama că este vorba de o înșelătorie. Sătenii din Deleni cred că cel care a sunat este localnic, având în vedere că a apelat telefoane fixe și a știut nume și detalii.

Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să dea de urma celor care au sunat familia Tighici, din Deleni, cu scopul de a o înșela de bani.

”În urma plângerii depusă de familie, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelătorie. Din câte am înțeles, femeia era cunoscută cu probleme cardiace astfel încât certificatul de deces a fost eliberat de medicul de familie în evidențele căruia se afla”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Close
Închide
  Close