Mergi direct la conținut »
Ministerul de Interne vrea schimbarea legislației pentru a acorda recompense cadrelor militare. Reacția senatorului Florin Cîțu: „MAI- tupeu de borfaş!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministerul de Interne vrea schimbarea legislației pentru a acorda recompense cadrelor militare. Reacția senatorului Florin Cîțu: „MAI- tupeu de borfaş!”

Ministerul de Interne vrea schimbarea legislației pentru a acorda recompense cadrelor militare. Reacția senatorului Florin Cîțu: „MAI- tupeu de borfaş!”

Ministerul de Interne vrea să actualizeze legislația privind acordarea de recompense pentru merite deosebite sau pentru motivarea cadrelor militare. Proiectul de ordin a fost supus dezbaterii publice, marți, în contextul cazului crimelor din Caracal în care polițiștii au fost acuzați de lipsă de responsabilitate și de profesionalism, conform Hotnews.

De Răzvan Mihalașcu,

Proiectul a fost criticat dur de senatorul PNL Florin Cîțu care a scris pe Facebook că: „țara arde din cauza incompetenţei lor şi ei vor recompense şi morale, financiare şi materiale”.

Proiectul MAI „are la bază necesitatea emiterii unei noi reglementări subsecvente la nivelul MAI în raport cu noile dispoziții primare în materia disciplinei militare, conținute de Secțiunea a 4-a a Capitolului 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, astfel cum au fost modificată și completată de Legea nr. 101/2019”.

Acestea prevede, printre altele, „instituirea recompenselor morale, financiare și materiale care pot fi acordate cadrelor militare”.

Recompensele prevăzute în proiectul de ordin MAI

Cadrelor militare, care își îndeplinesc exemplar atribuțiile de serviciu, li se pot acorda următoarele recompense morale și materiale:

  • mulțumiri;
  • felicitări;
  • diplome de merit;
  • citarea prin ordin de zi pe unitate;
  • distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României;
  • arme de apărare și pază;
  • ridicarea unei sancțiuni disciplinare.
Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Recompensele financiare se acordă pentru premierea personalului plătit din fonduri publice.

Proiectul mai prevede și acordarea de recompense morale militarilor în rezervă, pe timpul cât sunt concentrați sau mobilizați ori în retragere. Aceștia pot primi mulțumiri, felicitări sau distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României.

Senatorul PNL Florin Cîțu, despre proiectul privind acordarea de recompense: „MAI-tupeu de borfaș”

Proiectul MAI a fost semnalat și criticat de senatorul PNL, Florin Cîțu.

MAI- tupeu de borfaş! În timp ce toată România vede cât de incompetenţi sunt cei din MAI, uitaţi ce proiect pun ei în dezbatere publică: -Ordinul ministrului privind stabilirea condiţiilor de acordare a recompenselor morale, financiare şi materiale cadrelor militare din Ministerul Afacerilor Interne, a nivelului structurilor la care se constituie consiliile de onoare, a modului de constituire şi a procedurilor de lucru ale acestora-. Asta este pentru -profesionalistii- din MAI, nu?, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

mesajul publicat de senatorul PNL Florin Cîțu pe Facebook

Senatorul liberal afirmă că statul ar trebui reformat din temelii.

Ţara arde din cauza incompetenţei lor şi ei vor recompense şi morale, financiare şi materiale. Reforma din temelii a statului. Urgent!

Florin Cîțu, senator PNL

Potrivit Hotnews, pe ultima pagină a proiectului este lăsat spațiu de semnătură ministrului de Interne, Nicolae Moga, care și-a dat demisia pe 30 iulie.

Close
Închide
  Close