Prima zi de ianuarie a fost una caldă, cu valori maxime de 9 până la 14 grade Celsius în majoritatea zonelor țării. A urmat o „răcire”, cu valori maxime cuprinse între 3 și 8 grade, tot cu plus. În fine, sâmbătă ar trebui să ne așteptăm la ”Gerul Bobotezei”, când ”crapă pietrele de frig”, când ni se lipesc nările de ger. Ei, bine, pe 6, 7 și 8 ianuarie, temperatura va crește la valori cuprinse între 8 și 15 grade. În București este așteptat un aer de aprilie, cu 16 grade ziua. Abia în perioada 8 – 14 ianuarie, temperaturile ”scad” din nou la maxime cuprinse între 3 și 6 grade. Tot pozitive.
Cu toate acestea, meteorologii spun că media temperaturilor primei luni din 2018 va fi de minus 2,1 grade. Asta pentru că vor apărea scăderi bruște de temperatură, intercalate între perioade anormal de calde.
Între timp, furtuni puternice au făcut trei victime în vestul Europei. Două persoane au murit în Spania, pe coasta Ţării Bascilor, fiind luate de vântul puternic. În Franţa, un bărbat a fost ucis de un copac doborât de furtuna Eleanor.
Tot din caza vântului, autorităţile din Paris au decis închiderea temporară a parcurilor şi a Turnului Eiffel. Regiuni întinse de pe continent au rămas fără electricitate, iar traficul aerian a fost perturbat.
Dincolo de Atlantic, locuitorii statului american Florida au văzut zăpadă pentru prima dată în ultimii 29 de ani.
Climatologii anunță de mai bine de 20 de ani că Terra este în curs de a-și schimba clima. Ei au explicat că schimbările bruște de temperatură sau furtunile violente apărute din senin sunt rezultatul unei acumulări anormale de energie în sistemul meteorologic global. Unii specialiști spun că această acumulare, sau dereglare, este un fenomen ciclic pe planetă, adică are cauze naturale, alții spun că este vorba despre un fenomen antropic, un rezultat al acțiunilor omului.
Rușii au SURA, americanii au HAARP
La capitolul ”intervenția omului” sunt două ipoteze: poluarea industrială care a creat efectul de seră sau experimentele militare cu armele geofizice.
La capitolul poluare industrială este cunoscută poziția președintelui american Donald Trump, care este de părere că această ipoteză privind cauza încălzirii globale este o prostie. Poate că știe el ceva…
În cazul războiului geofizic, problema este mai complicată.
“Războiul geofizic reprezintă acel tip de conflict care foloseşte tehnicile de modificare a mediului înconjurător în scopuri militare. Din punct de vedere geoclimatic, se creează zăpadă, ploi, ceaţă, tornade, taifunuri, cicloane, uragane, secetă la comandă, iar din punct de vedere geofizic, cutremure, activări de vulcani, alunecări de teren, dirijări de asteroizi şi meteoriţi, totul făcut cu bună ştiinţă împotriva unui potenţial inamic. Acest tip de război, nedeclarat niciodată, a debutat în anii 50. Cele mai perfecţionate sisteme din această categorie sunt Sistemul SURA din Federaţia Rusă şi HAARP din SUA”, a spus generalul Emil Străinu, singurul român care are doctorat în domeniul războiului geofizic.
Ideea de bază este că, odată ce s-a intervenit în natură cu asemenea instrumente, în scopuri militare sau doar experimentale, întregul sistem climatic s-a dat peste cap. Intervii într-un punct pentru a provoca o inundație, de exemplu, dar în timp s-ar putea să te trezești cu vijelii anormale în alte zone, poate chiar la tine acasă… Adică, joaca de-a Dumnezeu nu este bună!
România, atacată cu inundații dinspre Marea Neagră
Deși pare de domeniul SF, reamintim unele evenimente din țara noastră absolut ieșite din comun.
În perioada iulie-august 2005, inundaţiile din România au omorât 69 de persoane, cele mai multe în nordul Moldovei. Speriate, autorităţile au început să caute explicaţii – în afara celor oferite de meteorologi – şi au constituit o comisie parlamentară care să investigheze cauzele dezastrelor naturale, neobişnuite pentru România.
Concluzia specialiştilor a fost una şocantă: inundaţiile din România anului 2005 au fost provocate prin tehnologii avansate, dirijate de mâna omului! Mai clar, România fusese atacată cu arme geofizice, dinspre Marea Neagră, de ruşi!
“Am primit date de la specialiştii din Ministerul Agriculturii că există astfel de arme capabile să producă fenomene meteorologice. Pentru mine a fost o ipoteză tulburătoare. După cum ne-au descris specialiştii, au fost fenomene total atipice pentru perioada iulie-august în Moldova”, a spus, la vremea aceea, Dan Cârlan, şeful comisiei parlamentare constituite pentru investigarea dezastrelor naturale.
Instalații de cercetare controlate de Armată
În fine, despre astfel de arme ale Rusiei nu se știe mare lucru, dar despre cele americane au curs râuri de cerneală.
Oficial, HAARP înseamnă High Frequency Active Auroral Research Program și se ocupă cu bombardarea atmosferei superioare numite ionosferă, porțiunea încărcată cu electricitate din jurul Pământului, la 65-645 kilometri distanță de suprafața Terrei. Este un fel de radiotelescop care emite în loc să primească undele. Acestea încălzesc unele zone ale ionosferei cu scopul de a împinge masa în sus. Undele electromagnetice sunt apoi reflectate către Pământ, străpungând totul. Aparent, acest proiect științific are ca scop îmbunătățirea comunicațiilor. Ansambul care formeaza stația HAARP cuprinde 360 de antene, proiectul fiind controlat de Departamentul de Apărare al Armatei SUA.
Oficialii au spus că acest proiect este un salt uriaș pentru omenire. Armata susține că proiectul HAARP este capabil să confere un instrument care să înlocuiască efectul de puls electromagnetic, să înlocuiască, printr-o tehnologie nouă și compactă, uriașul sistem de comunicare submarină prin frecvențe extrem de joase care operează în Michigan și Wisconsin, să fie folosit pentru a înlocui sistemul de radare cu rază de acțiune până dincolo de orizont cu un sistem mai flexibil și mai precis, să ofere o modalitate de distrugere a comunicațiilor pe o arie extrem de largă, menținând în același timp în funcțiune propriul sistem de comunicații al armatei, să facă o tomografie de penetrare a Pământului pe suprafețe întinse, să fie o unealtă de cercetare geofizică pentru identificarea depozitelor de petrol, gaze și minerale pe suprafețe mari, să fie folosit pentru a detecta avioane care zboară la înalțime mică și proiectile teleghidate, făcând astfel ca orice altă tehnologie să fie depășită.
Instalația HAARP a fost scoasă, brusc, din funcțiune
La data de 12 iulie 2013, un fost agent NSA, Edward Snowden, a dezertat din această structură și, printre altele, a făcut declarații șocante despre instalația HAARP.
Snowden declara că radiotelescopul HAARP din Alaska nu este creat pentru cercetarea științifică a ionosferei și pentru dezvoltarea echipamentelor de comunicații în unde radio, ci pentru a provoca cataclisme, dar și pentru a omorî oamenii atacându-i psihotronic cu acele unde electromagnetice de înaltă frecvență.
Ucigaș sau nu, la începutul anului 2014, programul de cercetare HAARP, al Statelor Unite, aflat la baza de cercetari din Alaska, a fost oficial închis, la solicitarea Fortelor Aeriene, care și-au pierdut interesul pentru acesta și au notificat Congresul american în acest sens. Nu se știe, totuși, dacă sistemul a fost închis sau nu.
„În timp ce Air Force nu vrea și nu apreciază valoarea unică a HAARP, alte agenții federale, laboratoare și universități americane, precum și alte țări aliate, ca Marea Britanie, Canada, Taiwan, Coreea de Sud, Suedia și Norvegia, sunt dispuse să utilizeze resursele sistemului”, a spus la vremea respectivă Dennis Papadopoulos, profesor de fizică și astronomie la Universitatea din Maryland.
Citește și: