De Adrian Ilie,

Proiectul de lege votat de către senatori prevede “în medie” 20 de ore pe săptămână în clasele I-IV (față de 19-22 ore în prezent), 25 de ore la gimnaziu (față de 26-34 în prezent) și 30 la liceu. De precizat că proiectul lui Pop nu stabilește un număr maxim de ore, așa cum stabilea Legea 1 din 2011, ci o “medie”, lăsând loc unei largi interpretări.

În prezent, numărul de ore în ciclurile primar și gimnazial variază de la o clasă la alta. În mod cert, modificarea legii va reduce numărul de ore la ciclul gimnazial în condițiile în care, actualmente, la clasa a V-a numărul de ore este de 26 și crește gradual până în clasa a VIII-a und se ajunge la minim 31. Stabilirea unei medii de 25 de ore va face ca numărul orelor pentru elevii de la clasele V-VIII să scadă în mod cert.

Practic, Liviu Pop el a facut ca Legea Educației să revină la forma inițială promovată de Daniel Funeriu, înainte să o schimbe Ecaterina Andronescu.

De precizat ca în legea trecută ieri de Parlament se prevede “în medie” 20 de ore, și nu “maximum”, cum era în 2011 în lege. Proiectul votat de Senat e acum trimis la promulgare la președintele Iohannis.

Citeşte şi:

Filmul Colectiv a câștigat al doilea premiu din două competiții la care a participat! Nanau obține premiul special al juriului în Franța. Unde îl pot vedea românii din străinătate

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că încercarea Germaniei de a crea o societate multiculturală a „eșuat”

Reportaj UEFA la București: cum ajută fotbalul doi copii romi să reușească în viață. „Suntem la fel, fotbalul este pentru toți oamenii de pe pământ”

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase