De Petre Dobrescu,

Celebra casă Fragonard din Grasse va promova costumul tradițional din Bihor – mai exact, cojocul de Binș – în următoarea colecție, care va fi lansată în anul 2021.

”Directoarea de creație a firmei a contactat-o pe Andreea Tănăsescu, findatoarea La Blouse Roumaine, pentru a se întâlni cu artizani locali pe care să-i promoveze”, a declarat Lucia Pantea, reprezentanta Consiliului Județean, pentru bihon.ro.

Același cojoc a fost copiat în 2017 de casa de modă Dior

În fiecare an aleg o țară. Anul trecut a fost Grecia În același timp, vor să lanseze o colecție vestimentară produsă în România, care să conțină și elemente specifice făcute de artizani locali care vor fi plătite și recunoscute international. Pot să fie și numai elemente tradiționale care să fie inserate în colecții vestimentare moderne.

Lucia Pantea:

”Ei au 20 de magazine în care vor distribui și vinde produsele. Afacerea lor este o afacere de familie și pe lângă parfumuri promovează cultura și identitatea altor țări”, a mai spus Lucia Pantea.

Nu e prima oară când frumusețea sumanelor bihorene e apreciată peste hotare. În 2017, piesa de rezistență a portului din Bihor a fost în centrul unui scandal, după ce s-a descoperit că una dintre cele mai mari case de modă din lume, Dior, l-a copiat și l-a introdus în colecție drept creație proprie.

Copia și originalul

Și în Indonezia e cunoscut portul bihorean. L-a făcut celebru acolo Radu Frețiu, un român născut la Beiuș și care acum câțiva ani a ales să emigreze și să se stabilească în Bali.

Foto: muzeul-etnografic.ro

Citeşte şi:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor pentru copii. Guvernul spune că nu are bani acum

Se taie copacii din pădurea Băneasa! 1.679 de arbori au fost deja doborâți. „Noi promovăm fagul și stejarul, scoatem din pădure speciile mai slabe, salcia, plopul…”

Adevărul despre pensionarea la 70 de ani. Patru lucruri care se dezbat în societate și care ascund adevărata problemă

DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă