Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Imaginile dezastrului, într-un sat din Vaslui! Mașini luate de ape, case și curți inundate (FOTO & VIDEO)

O ploaie torențială de aproximativ jumătate de oră a făcut prăpăd în localitatea vasluiană Pribești, situată la granița cu județul Iași, după ce apele de pe versanți au măturat totul în cale.

De Theodor Istrate,

Un bilanț provizoriu al echipajelor de salvare indică 40 de curți și cel puțin 15 locuințe inundate, în care puhoaiele au lăsat în urmă aluviuni în case, chiar și de un metru.

O bătrână imobilizată la pat a fost evacuată de autorități cu ajutorul unei bărci, iar o mașină a fost luată de șuvoiae și aruncată într-un cap de pod.

Autoritățile din județul Vaslui intervin pentru scoaterea mâlului din cele 15 locuințe afectate în Pribești, prin care puhoaiele, adunate de pe dealurile din zonă, au trecut.

„În prezent, se intervine cu patru echipaje de pompieri, precum și cu utilaje ale Primăriei Codăești. Situația este în dinamică astfel încât bilanțul inundațiilor s-ar putea modifica”, a declarat, sâmbătă, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Pe lângă cele 15 locuințe afectate, apele au mai măturat și curțile a 40 de gospodării, fiind distruși și peste o sută de metri de garduri.

Anterior, familiile care locuiau în aceste case au părăsit imobilele. Însă, în cazul unei bătrâne imobilizate a fost nevoie de sprijinul pompierilor, femeia de 80 de ani fiind dusă la niște rude.

De asemenea, un pod de opt metri a fost afectat, la fel ca și porțiuni importante de drumuri comunale, în unele zone asfaltul fiind smuls efectiv de puhoaie.

Recent, au fost inundații de proporții și în Botoșani. O femeie și un copil de 5 ani, izolați de ape. (FOTO & VIDEO)

Citește și:
Alertă meteo pentru București, prelungită. Vijelii, ploi torențiale și grindină, până marți noapte

Close
Închide
  Close