Construcția a fost găsită la aproximativ 6 kilometri în larg, în dreptul plajelor Modern și 3 Papuci și era îngropată aproape în totalitate în nisip, la circa 25 de metri adâncime.
Se presupune că din fragmentele de lemn găsite, împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 20 de metri, se conturează un catarg.
Din construcția mare s-a desprins o bucată de aproximativ 40 de centimetri, care a fost prelevată și urmează să fie trimisă la analize pentru datarea cu Carbon14. În acest sens, se va stabili din ce epocă provin aceste fragmente lemnoase.
DNA Constanța a transmis către Direcția Județeană de Cultură o solicitare prin care se cere instituției să conserve in situ zona în care au fost descoperite bucățile lemnoase.
DNA Constanța a deschis în luna ianuarie un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, în etapa a doua a proiectului, de peste 750 de milioane de euro, mai scrie Info Sud-Est. Cercetarea ar fi avut loc după ce mai multe monede antice au fost găsite în nisipul excavat din largul mării.
Perimetrul urmează să fie cercetat de scafandri, iar procurorii DNA au trimis către Autoritatea Navală Română o solicitare prin care au cerut interzicerea accesului oricăror nave, precum și exploatarea fundului mării în zona vizată.
Citiți mai multe pe Info Sud-Est.
Foto: Facebook Apele Romane Dobrogea-Litoral
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro