De Mihai Toma,

Reprezentantul Băncii Mondiale a vorbit despre scădere economică la nivel mondial cu 5%, în contextul închiderii fabricilor și uzinelor și al suspendării activității în domeniul serviciilor pe perioada pandemiei de coronavirus.

”Milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă, mijloacele de trai nu mai există. Iar sistemele de asistență medicală sunt sub presiune la nivel global”, a explicat Malpass.

În unele state, precum Chile, au avut loc deja confruntări între oamenii aduși la sapă de lemn și autorități din cauza foametei provocate de criza COVID-19

”Impactul economic și sanitar al pandemiei de coronavirus, ca și închiderea economiei au afectat grav țările în curs de dezvoltare. Din estimările noastre, 60.000.000 de oameni vor fi aduși în stadiul de sărăcie extremă”, a spus britanicul de 64 de ani.

Cum se definește ”sărăcia extremă”

Această ”realitate” va anula ultimii trei ani în care s-au făcut progrese pentru reducerea decalajelor legate de venit, a avertizat președintele instituției.

Banca Mondială definește ”sărăcia extremă” ca fiind trăită cu mai puțin de 1,90 de dolari de persoană pe zi.

Surpriză în cazul femeii din Botoșani care a spus că ”un domn și o doamnă de la DSP” i-au oferit 3.000 de lei ca să-și treacă soțul drept mort COVID-19
Recomandări

Surpriză în cazul femeii din Botoșani care a spus că ”un domn și o doamnă de la DSP” i-au oferit 3.000 de lei ca să-și treacă soțul drept mort COVID-19

 

Pentru a remedia parțial situația, Banca Mondială a început deja să ofere împrumuturi în condiții avantajoase, cu statut de urgență, în 100 de țări.

În acest fel, acoperă aproximativ 70% din populația globului. În prima fază, banii vor facilita consolidarea sistemelor medicale, inclusiv pe piața echipamentelor și proviziilor necesare.

160.000.000.000 $ oferă Banca Mondială. A plătit deja 5.500.000.000 $.

”Oferim resurse considerabile, dar nu va fi suficient”, a acvertizat Malpass.

Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional (FMI) propun un sistem care a permite țărilor mai sărace să solicite scutirea datoriei la rambursarea împrumuturilor datorate membrilor G20 până la sfârșitul acestui an.

Revitalizarea turismului, factor important

Malpass a făcut un apel către statele puternice să își sporească ajutorul bilateral pentru țările sărace. Directorul a numit, de asemenea, revitalizarea turismului un factor important în a ajuta țările în curs de dezvoltare să facă față crizei actuale.

Citeşte şi:

Afacerile la suprapreț au fost pregătite dinainte de starea de urgență. Firma prietenului lui Botezatu a făcut profit de 4 milioane de dolari dintr-un singur contract cu viziere

ÎPS Pimen a murit la o lună după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Ce „testament” a lăsat cu șase luni în urmă

Procesul „criminalului din Caracal” la Tribunalul Olt. Ce le-a spus Gheorghe Dincă judecătorilor la primul termen

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor