Mergi direct la conținut »
VIDEO | Iohannis retrimite Parlamentului bugetul de stat pe 2019: "Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Iohannis retrimite Parlamentului bugetul de stat pe 2019: "Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România”

VIDEO | Iohannis retrimite Parlamentului bugetul de stat pe 2019: „Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România”

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor "demonstrează încă o dată că PSD legiferează nu numai imoral şi prost, dar şi neconstituţional”. Referitor la Legea bugetului, șeful statului a spus că o va retrimite în Parlament, pentru corectare.

De Valentina Postelnicu,

„Decizia de astăzi a Curții Constituționale cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată, dacă a fost nevoie, că PSD legiferează nu numai imoral și prost, dar și neconstituțional. După cum ați aflat, Curtea a hotărât că una dintre legile pe care le-am contestat, se numește Legea plafoanelor, a fost adoptată de majoritatea pesedistă cu încălcarea tuturor normelor constituționale”, a spus șeful statului.

El a precizat că, în ceea ce privește legea bugetului de stat, nu va comenta decizia Curții.

„Dar dincolo de aspectele de constituționalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greșit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale! Cel mai slab guvern din istoria postdecembristă, un guvern pesedist al imposturii și incompetenței, a creat un buget pe măsura sa”, a spus şeful statului.

„PSD urmărește o agendă care nu are legătură nici cu economia, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării”

Klaus Iohannis a mai arătat că bugetul pentru acest an „a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns”.

„PSD urmărește o agendă care nu are legătură nici cu economia, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării. În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care, bineînțeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism, de către PSD, că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor. Guvernul este disperat să facă rost de bani și inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci și bunul simț. Faptul că apar peste noapte inițiative precum Ordonanța lăcomiei sau, mai nou, intenția disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și, de aceea, se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani”, a spus el.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Şeful statului a continuat: „Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul este simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD. Degeaba PSD strigă sus și tare, pe toate canalele, că de vină sunt alții. Tot timpul de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții!”.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Potrivit preşedintelui, „efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate”.

„Nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetățenii români, buna funcționare a statului și economia de piață. Vedem cum liderii și propaganda PSD repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investițiilor și că principalii beneficiari sunt comunitățile locale. Dar, în realitate, Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiții din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani, iar investițiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici față de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiții, care taie un miliard! Dar întreb și eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce, din 2016 încoace, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi și spitale?”, a spus preşedintele.

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România
Recomandări

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

„Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep”

Klaus Iohannis a reiterat că „guvernarea PSD a eșuat”.

„Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului”, a spus el.

Preşedintele a anunţat că va retrimite Parlamentului, pentru corectură și îmbunătățire, Legea Bugetului pentru 2019.

„Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar, în primul rând, responsabilitatea, să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații la Palatul Cotroceni, în urma deciziei judecătorilor constituţionali, care au declarat bugetul de stat pe 2019 constituţional, respingând, astfel, sesizarea şefului statului. A fost o premieră ca şeful statului să atace la CCR legea bugetului de stat pe 2018.

Tot astăzi, CCR a declarat neconstituţională legea plafoanelor, în baza căreia s-a stabilit sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiilor, prin schimbarea deficitului. Legea fusese modificată de PSD-ALDE în vederea majorării deficitului bugetar, pentru plata alocaţiilor majorate, în urma amendamentului PNL adoptat în plenul Parlamentului, la dezbaterea bugetului de stat pe 2019. Prin proiect, s-a modificat deficitul bugetar, la 2,76 % din PIB în 2019. faţă de 2,55, cât era în varianta iniţială.

Citeşte şi: Ce mai cumpără la suprapreț un spital din România: Marmită de patru ori mai scumpă, spirometru umflat de trei ori, ouă și ulei la preț dublu!

Close
Închide
  Close