De Mirela Neag,

În noaptea de 21 spre 22 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a fost internat primul caz de lăuză infectată cu noul coronavirus. 

Femeia de 33 de ani fusese transferată de la Clinica Medlife Grivița Roșie din București. Ea a născut pe 14 martie, înainte de operația de cezariană făcuse febră, fata a venit pe lume cu temperatură 38,9 grade Celsius. După două zile mama a fost diagnosticată cu pneumonie.

În acel moment, proaspăta mămică și-a adus aminte că a avut un contact cu o persană venită din Spania și le-a cerut medicilor să-i facă testul COVID-19.

Abia după alte 4 zile, după un alt puseu de temperatură, lăuza a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. Pe 22 martie a fost transferată la Balș, iar Clinica Medlife a intrat în caratină. Și soțul lăuzei împreună cu fetița lor de numai 8 zile de viață au fost internați în aceeași zi la Balș.

Doar o asistentă de la Medlife a fost infectată

”Dintre zecile de cadre medicale, asistente, infirmiere și medici, cu care lăuza a intrat în contact în cele 9 zile de internare la Medlife, o singură persoană a avut rezultatul pozitiv la testul pentru COVID. Este vorba despre o asistentă medicală”, a declarat pentru Libertatea o sursă de la Medlife. 

”Tatăl și bebelușul au ieșit negativi la ambele teste făcute și amândoi au fost externați luni. Mămica se simte din ce în ce mai bine, nu mai are simptome și speră ca testul pe care-l va face sâmbătă să iasă negativ și să se alăture familiei acasă cât mai repede”, a mai spus cadrul medical de la Balș.

Citeşte şi:

Singurătate în spital, după izolare acasă: „De ce se poartă, mamă, așa cu mine?”

O corelație surprinzătoare: sunt avantajate la COVID-19 țările ca România, unde vaccinul împotriva tuberculozei pare să ofere protecție parțială?

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor