Bucuresti, la manifestarea „Primavara Social-Democrata”, prin esarfe si cravate, aceasta culoare va deveni dominanta, se pare, si in campania electorala a PSD.
Premierul Nastase a explicat la o manifestare similara la Campina ca partidul sau nu poate fi acuzat de criptocomunism prin adoptarea acestei culori, dovedindu-se angajat pentru integrarea in NATO si UE. Pentru a afla care va fi efectul acestei schimbari si in ochii electoratului l-am intrebat pe psihiatrul Florin Tudose (medalion): „PSD incearca sa sublinieze faptul ca este un adevarat partid socialist. Faptul ca aceasta „miscare” e facuta acum, cu putin timp inaintea alegerilor, arata ca partidul incearca sa atraga nostalgicii. Este vorba despre acea parte a electoratului care a mai crezut odata in culoarea rosie si care spera ca se vor reintoarce acele vremuri ale tineretii lor. Din punct de vedere al semnificatiei culorilor, rosu trimite spre ideea de actiune, cu alte cuvinte spre dinamism. Culoarea dinamica, dar violenta in acelasi timp, poate semnifica faptul ca partidul care a ales-o este unul foarte dinamic, cand de fapt e vorba de unul conservator. Albastrul inseamna in schimb seninatate, echilibru, stabilitate, speranta. Alegerea facuta arata, inconstient, directia in care mergem, si anume spre trecut”.
Conform acestuia, o observatie interesanta e si faptul ca s-a renuntat la albastru tocmai acum, cand Romania s-a integrat in NATO si se „apropie” de Uniunea Europeana. „Steagurile NATO si UE sunt albastre, iar PSD se intoarce la rosu”.