Sanofi, împreună cu firma britanică GSK, spune că faza a III-a va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane. Reprezentanții companiei speră ca vaccinul să fie aprobat până în trimestrul patru.
„Rezultatele interimare ale fazei a II-a au arătat o seroconversie (apariția de anticorpi – n. red.) de 95%-100% după a doua doză în toate grupele de vârstă (18-95 de ani), la toate dozele, cu o toleranță acceptabilă și fără probleme de siguranță”, a transmis Sanofi.
Vaccinul franco-britanic folosește aceeași tehnologie precum cea a vaccinului Sanofi contra gripei sezoniere, combinată cu folosirea unui adjuvant ce mărește eficacitatea vaccinului, fabricat de GSK, potrivit CNBC.
Today we announced positive results of the Phase 2 trial of our #COVID19 recombinant #vaccine candidate developed with @GSK. We can now progress to Phase 3, bringing us another step us closer to protecting people against this virus. https://t.co/nP5cH6PJZ6#SanofiActs pic.twitter.com/BWG0r8asyq
— Sanofi (@sanofi) May 17, 2021
Un studiu în faza 3, ultima pe om înaintea unei eventuale autorizări, urmează să înceapă săptămânile viitoare. De asemenea, compania discută cu mai multe state, inclusiv cu Uniunea Europeană (UE), eventuale comenzi.
„Am observat, de asemenea, că vaccinul nostru a generat un răspuns anticorp mai mare la cei cu infecție anterioară cu Covid-19, analizăm acest lucru în continuare, deoarece poate sugera că vaccinul nostru ar putea servi ca potențial rapel, indiferent de vaccinul pe care cineva l-a primit (în prealabil)”, a declarat reporterilor Su-Peing Ng, șeful medical global pentru vaccinuri al Sanofi.
În Europa sunt pe piaţă vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech, americanilor de la Moderna şi Johnson&Johnson şi laboratorului britanico-elveţian AstraZeneca.