Inspectorii ANSVSA au constantat deficienţe care au vizat abateri de la legislaţie, iar potrivit unui comunicat al instituţiei, seria controalelor a fost efectuată în unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Astfel, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 56 de unităţi, iar pentru abaterile de la legislaţie, şase restaurante şi o unitate tip fast-food au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 16.000 de lei.
Citește și: REPORTAJ/ Comuna care s-a vândut aproape în întregime străinilor. Şomajul e la el acasă, iar oamenii trăiesc mai mult din pensii
În urma acestor controale s-au constatat unele deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
„Avem o activitate destul de intensă pe Litoral, în primul rând pentru că este început de vacanţă şi nu întotdeauna agentul economic îşi intră de la bun început în capabilităţi. Pentru noi, nu amenda este un scop în sine, nu asta ne-o dorim, amenda este o formă corectivă, pe care o aplicăm atunci când nu sunt respectate condiţiile de siguranţă alimentară. Avem şi agenţi economici, care, deşi au fost amendaţi şi le-a fost suspendată sau interzisă activitatea, continuă să vândă, dar ei intră astfel sub incidenţa zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul nostru declarat este acela de a reduce pe cât posibil riscul apariţiei de toxiinfecţie alimentară. Nu amenzile, nu confiscările sunt scopurile noastre, ci reducerea numărului de cazuri de toxiinfecţii alimentare”, a declarat preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro