MENIU CAUTĂ
01 Mai. 2015 15:23

Secretele unui grătar reuşit | Învaţă de la bucătari trucuri pentru friptura perfectă

Distribuie

– Lasă carnea la marinat – Sunt zeci, dacă nu sute de reţete de sosuri pentru marinat fripturi. Cel mai bine e să laşi carnea la marinat cel puţin două ore – ideal peste noapte – şi apoi să o laşi să ajungă la temperatura camerei. Abia după aceea arunci fripturile pe un grătar foarte bine încins.
– Ţine cont de ordinea gătirii – Potrivit bucătarilor, ordinea corectă pentru a pune cărnurile pe grătar este următoarea: întâi vita, apoi carnea de porc, cea de pui, cârnaţii, micii şi frigăruile.
– Combină lemnele şi cărbunii – Pentru o savoare de senzaţie, grataragiii de meserie recomandă folosirea unei combinaţii de lemne şi cărbuni. Jarul e tocmai bun atunci când cărbunii devin gri şi când, plasând palma deasupra grătarului, nu rezişti mai mult de 3-4 secunde.
– Alege cărnuri slabe – În cazul cărnii de pui, după preparare, pielea se aruncă. Dacă alegi carne roşie, nu cresta feliile.
– Atenţie la compuşii toxici – Unge carnea cu o marinată făcută din oţet, suc de lămâie şi ierburi-condiment ca să reduci apariţia compuşilor toxici. Nu folosi ulei în marinată! Sau pune carnea între două felii mari de ardei ori de dovlecel, prinse cu o scobitoare. Au rol de barieră în faţa compuşilor toxici.
– Ai grijă la temperatură -Fiecare tip de carne are timpul ei de gătire, iar ca să te asiguri că nu mănânci friptură în sânge, e bine să faci rost de un termometru pentru carne şi să verifici cu el dacă friptura e gata. Cărnurile tocate simple sau în amestec, folosite la hamburgeri, trebuie să ajungă la 71 de grade C. Pentru bucăţile întregi de carne, trebuie măcar 62 de grade. l

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii